Írd be, mit keresel:

Májpástétom házilag

Májkrém vagy pástétom házilag is készíthető, méghozzá egyszerűen és gyorsan. A csirkemáj ideális alapanyag ehhez, percek alatt elkészül vele a szendvicskrém, ami reggelire, vacsorára, de vendégvárónak is tökéletes.
Cookta - 2016.02.14.
Májpástétom házilag

Forrás:
Hámori Zsófia

Az alaprecept nagyon egyszerű: a megtisztított májat egy kis zsiradékon hagymával és fűszerekkel megsütjük, majd pépesítjük fűszerekkel, krémesíthetjük egy kis tejszínnel. Fontos, hogy a csirkemájat mindig tisztítsuk meg alaposan, ne maradjon benne esetleges zöldes rész vagy epe, mert keserű lesz a végeredmény. Zsiradékként használhatunk vajat vagy zsírt is, talán legmegfelelőbb a libazsír vagy kacsazsír. Ízesítése rendkívül sokféle lehet: jól illik hozzá a kakukkfű és a majoránna, de adhatunk hozzá édeskés rózsaborsot, pikáns zöld borsot, illetve nagyon jól illenek a májhoz az édes ízek: keverhetünk hozzá aranymazsolát vagy aszalt sárgabarackot is – mértékkel…

Forrás:
Hámori Zsófia

Fontos tudnivaló, hogy jobban eltartható a májkrém vagy -pástétom, ha tetejére egy vékony réteg olvasztott zsírt öntünk, ez légmentesen lezárja az ételt, és ha nem kap levegőt, valamint hűvös helyen van, jobban eltartható.

Májpástétom

Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 fej hagyma
1 evőkanál friss kakukkfű
2 evőkanál kacsazsír
1 dl tejszín

bors

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a májat megtisztítjuk és feldaraboljuk.

A kacsazsírt felmelegítjük egy serpenyőben, rádobjuk a májat, kicsit átpirítjuk, majd mehet rá a hagyma, sózzuk, borsozzuk, majd 10 perc alatt megsütjük.

Turmixgépbe tesszük a pirított májat, hozzáadjuk a felaprított kakukkfüvet és a tejszínt, és krémes állagúra turmixoljuk.

Kis zárható üvegbe tesszük, és hűtőben tároljuk fogyasztásig. Ha akarjuk, kevés olvasztott zsírt önthetünk a kihűlt pástétom tetejére, ez jól lezárja, tovább friss marad.

Forrás:
Hámori Zsófia

Kenyérrel, péksüteménnyel kínáljuk, de jól illik hozzá paradicsom, paprika, más friss zöldség is.

Jó tudni, hogy a kihűlés során egy kissé szilárdul, sűrűsödik a pástétom!

Forrás:
Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.