Írd be, mit keresel:

Éva: Szenvedélyem a sütés-főzés

Kard Éva vagyok, Fejér megyében, egy Duna melletti kisvárosban élek. Szenvedélyem a sütés-főzés, melynek alapjait még a nagymamától, és édesanyámtól sajátítottam el kisebb-nagyobb sikerrel. Persze azért több évtizedes konyhai múlttal a hátam mögött, még most is van mit tanulnom.

Cookta - 2016.02.18.
Éva: Szenvedélyem a sütés-főzés

Mindennap főzök, és mivel mindenevő a családom, így a tányérunkra kerül húsos étel, de a vegetáriánus fogások sem állnak messze tőlünk. A hagyományos magyaros ételek mellett szívesen próbálok ki számomra új, esetenként egy-egy különleges receptet is. Nagy szenvedélyem a sütés, mivel imádom a süteményeket. Legyen az kelt tészta, egy egyszerű sütemény vagy netán krémes-habos torta…

Narancsos-marcipános torta

Narancsos-marcipános torta
Forrás:
Kard Éva

Vallom, hogy az ízletes ételek, sütemények elkészítéséhez elsősorban jó minőségű alapanyagokra, friss húsokra, zöldségekre van szükség, de számomra az is fontos, hogy szívvel-lélekkel, a főzés iránti szeretettel készüljön el az adott étel, mert csakis akkor tudok tökéleteset feltálalni. Hosszas gondolkodás után 2009-ben útjára indítottam a blogomat Gizi-receptjei névvel (ez lehet kicsit megtévesztő), és azóta szinte napi rendszerességgel posztolom a receptjeimet, ezzel is ötleteket adva a mindennapi sütéshez-főzéshez. Egyben szeretnék buzdítani minden kezdő háziasszonyt, hogy bátran merjenek a konyhába belépni, fakanalat ragadni, és egy-egy recept elkészítésével bezsebelni az érte járó dicséretet.

Sajtos hajtovány

Sajtos hajtovány
Forrás:
Kard Éva

A konyhai ténykedéseim mellett másik nagy szenvedélyem a kirándulás, a természet szépségeinek a felfedezése. Pl. barangolás a Duna partján vagy éppen kirándulás Ausztria csodálatos tájain, egy kis lubickolás az Adriai-tengerben… Néhány, a természetben eltöltött nap után aztán teljesen feltöltődve, kipihenve veszem be magam újra a konyhába, és ragadok fakanalat.

Ausztria

Ausztria
Forrás:
Kard Éva
Krka Nemzeti Park

Krka Nemzeti Park
Forrás:
Kard Éva

Receptjeimet szeretném mostantól itt is megosztani, ezzel is bizonyítva, hogy nem kell ahhoz sem szakácsnak, sem pedig cukrásznak lenni, hogy a családunkat elvarázsoljuk egy-egy finom étellel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.