Írd be, mit keresel:

Kókuszkocka, a nagy klasszikus

Az egyik legkedveltebb sütemény a kókuszkocka: nem létezhet ünnep vagy gyerekzsúr nélküle. Nem bonyolult elkészíteni, de egy jó piskótára mindenképpen szükségünk lesz. Mutatjuk is, hogyan készül...

Cookta - 2016.02.18.
Kókuszkocka, a nagy klasszikus

A kókuszkocka népszerűségének titka valószínűleg a lágy piskóta, a csokoládé és a kókusz tökéletes triója. Vannak, akik csokis krémmel meg is töltik a kockákat, de ha kellően apróra vágjuk, a falatnyi kockákra jut elég csokiöntet és kókuszreszelék, hogy tökéletes desszertet kapjunk.

Forrás:
Hámori Zsófia

A jó kókuszkockához elengedhetetlen a tökéletes piskóta, aminek a sütése megkíván egy kis tapasztalatot, illetve fontos, hogy nagyon krémesre, habosra keverjük a tojássárgákat, keményre verjük a habot, és a megfelelő hőmérsékleten süssük. Az alábbi recept nem okoz majd csalódást!

A csokiszószt ízlésünk szerint édesítsük, van, aki édesebben, más kevésbé édesen szereti!

Forrás:
Hámori Zsófia

Kókuszkocka

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A csokimázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • rum

Valamint:

  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: A piskótához a 6 tojást feltörjük, különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, kézi habverővel krémesre keverjük.

Fontos, hogy igazán krémes, szinte habos legyen, ettől lesz könnyű, levegős a piskóta!

Fontos, hogy igazán krémes, szinte habos legyen, ettől lesz könnyű, levegős a piskóta!

Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, jól elkeverjük, csomómentesre.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan, adagonként és óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Kockákra vágjuk.

A csokimázhoz a vajat felolvasztjuk egy kis lábasban, beletesszük a porcukrot, majd a tejet és a kakaóport, és kevergetve összefőzzük 3-4 perc alatt.

A piskótakockák minden oldalát megmártjuk a csokiszószban, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Forrás:
Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.