Írd be, mit keresel:

KávéBár Bazár – hétvégi program ínyenceknek

Igazi ínyenceknek való rendezvényen kóstolhatnak különleges kávékat, borokat, párlatokat és koktélokat a gasztronómia iránt érdeklődők 2016. február 20-án és 21-én a KávéBár Bazárban.
Cookta Cookta - 2016.02.20.
KávéBár Bazár – hétvégi program ínyenceknek

Ötven kiállító több száz termékét kóstolhatják meg az érdeklődők a KávéBár Bazár budapesti rendezvényén szombaton és vasárnap. A Corinthia Hotel Budapest szállodában tartandó programon számos előadás, bemutató és verseny segíti a látogatókat, hogy jobban megismerkedhessenek többek között a minőségi kávé- és koktélkészítés rejtelmeivel.

Forrás:
iStock

A két napon öt országos bajnokság zajlik majd:

A baristák szombaton a Cup Tasting, vasárnap a Latte Art versenyen mérkőznek meg. A kihívás nyertesei tavasszal a Sanghajban zajló világbajnokságon képviselhetik Magyarországot.

A Magyar Koktél- és Flair Bajnokságot szintén vasárnap rendezik, amelynek nyertesei idén Tokióba utaznak a világbajnokságra.

A baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokságot is a kétnapos rendezvény keretében tartják vasárnap, ott a pezsgőfelszolgálástól a hibás borlap javításán és az italajánláson keresztül a dekantálásig adnak számot felkészültségükről a résztvevők.

A verseny szünetében a Magyar Sommelier Szövetség által alapított Par Excellence a magyar borkultúráért díjat is átadják.

A megmérettetések mellett szombaton a tengerentúli kávékultúráról vagy az alternatív, otthoni kávéélvezetről és annak minden eszközéről hallhatnak előadást a látogatók, de lehetőség lesz különleges és csúcsminőségű teák, francia párlatok, pezsgők vagy forró csokoládék kóstolására is.

További információ >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.