Nagyon könnyű és krémes finomság a tejszínes narancskrém, gyakorlatilag abbahagyhatatlan. Viszont tíz perc alatt elkészül – ráadásul elronthatatlan.
Egy gyors édesség különös kincs, hiszen nincs mindig idő és lehetőség bonyolultabb és időigényes desszertek készítésére. A tejszíntől könnyű, habos, a tejföltől selymes, a citrusoktól friss, még egy tartalmasabb hétvégi ebéd után sem telít el – de ez azért becsapós, mert se a tejföl, se a tejszín nem tartozik a sovány tejtermékek közé.
Aki szereti, tehet bele mazsolát vagy kandírozott narancshéjat, ha felnőtteknek készül, akkor mehet bele egy kevés narancslikőr (pl. Cointreau). Rétegezhetjük is poharakba vagy tálkákba egy kis tört piskótával és egy kis plusztejszínhabbal, így már látványos pohárdesszert, de ha zselatin is kerül bele, és van elég ideje a dermedésre, tehetjük olyan formába, amiből kiboríthatjuk tányérdesszertnek.
Tejszínes narancskrém
Hozzávalók:
Elkészítés: Az egyik narancs és a citrom héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, először félbe-, majd kockákra vágjuk, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és a vaníliás cukrot, valamint a tejfölt, és összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, összeforgatjuk a naranccsal. Néhány órára érdemes hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek, de akár azonnal is fogyasztható.
Édesszájúaknak ajánljuk
15 blogger több mint 60 gyors és különleges édességet gyűjtött össze ebben a könyvben, sütiket és sütés nélküli finomságokat, melyek jól használhatók rohanós hétköznapokon, de akár piros betűs ünnepeken is. Finom kekszek kirándulásokra vagy egy forró tea mellé reggelire. Isteni poharas desszertek, gyorsan összeállítható kevert sütik egy hétvégi ebéd végére. Gyönyörű piték és torták ünnepekre és olyan alkalmakra, amikor valami nagyon szépet, valami nagyon finomat szeretnénk sütni, de nincs rá egy napunk.