Írd be, mit keresel:

5 egészséges nass bármikorra

Esténként, vacsora után, de napközben, az étkezések között is gyakran tör ránk a vágy, hogy bekapjunk, elrágcsáljunk valamit. Ha szeretnénk egészséges nass után nézni, az sem lehetetlen, mutatjuk is, mit érdemes választani.

Cookta - 2024.03.01.
5 egészséges nass bármikorra

Étcsokoládé

Igen, csoki, de nem töltött vagy nugátos, még csak nem is tejcsoki, hanem legalább 70% kakaótartalommal bíró étcsokoládé sorolható az egészségesebb nassolnivalók sorába. Ez kevés cukrot tartalmaz, jó antioxidáns, 4-5 kocka belefér…

Görögjoghurt

Ez a sűrű, selymes joghurtféle dupla annyi fehérjét és fele annyi szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos joghurt. Egy kis pirított dióval és egy teáskanálnyi mézzel elképesztően finom, de egy kis fahéjjal édesítő nélkül is édeskés hatást érünk el.

Túró

Kevés szénhidrát, sok fehérje. Nagy mennyiségű probiotikumot is tartalmaz, és kellemes teltségérzetet ad. Édesítésnek egy teáskanál méz vagy 1-2 kanál mazsola, esetleg egy felkockázott kivi, és máris kész az egészséges uzsonna.

Magok

Egy maréknyi pisztácia, mandula, dió vagy mogyoró tápanyagokban gazdag, intenzív antioxidáns hatású rágcsa, nem cukros, és tele van jótékony hatóanyagokkal. A mandula és a pisztácia a szívnek és a keringésnek segít, míg a dió az agyműködésnek.

A különféle magokat össze is keverhetjük, illetve praktikusan magunkkal is vihetjük

Zöldségrágcsa

Egy kis sárgarépa, szárzeller, uborka, retek – magas víztartalom, sok rost, kevés kalória, és remek hatással vannak az anyagcserére. A szervezetnek nagyon jót tesz, finomak, frissítőek – rá lehet szokni!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.