Írd be, mit keresel:

A legjobb tejpótlók, nem csak érzékenyeknek

A tej étrendünk elengedhetetlen része. Ott van mindenben, a napindító kávéban, a kikapcsolódást nyújtó kakaóban, a nagymama legfinomabb tejespitéjében. Sokaknak azonban a puszta gondolata is fejfájást okoz, mert nélkülözniük kell az étkezési szokásaikból. Ám nem kell csüggedni, elhoztuk a receptet a te(l)jes élethez!
Cookta - 2016.03.02.
A legjobb tejpótlók, nem csak érzékenyeknek

A tejet szinte mindenki kisgyermekkorától kezdve ismeri és fogyasztja, még ha erre nem is emlékszünk. Viszont vannak olyanok, akik már akkor sem kaphatnak belőle, mert veleszületett tejcukor-érzékenységben szenvednek. Náluk ez nem is betegség, hanem egy genetikai eredetű táplálkozási zavar. Van azonban másodlagos verziója, amikor egy másik kór idézi elő a laktózintoleranciát.

Forrás:
iStock

Laktózérzékeny az, akinek a szervezete nem tudja megemészteni a tejtermékekben fellelhető laktózt, más néven a tejcukrot. Egy élelmiszer pedig akkor laktózmentes, ha laktóztartalma kevesebb mint 0,1 g/100 g.

Statisztikák szerint hazánkban közel 3 millió ember laktózérzékeny. Az érintetteknek összegyűjtöttük a tejporok megannyi fajtáját, amelyeket nem árt beszerezni! Itt megtekinthetőek >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.