Írd be, mit keresel:

Csupa csoki fesztivál

Pécsen a Zsolnay negyedben rendezik meg a csokoládékarnevált március első hétvégéjén. Az ország minden részéből érkező csokoládék kiállításán és vásárán az érdeklődők személyesen találkozhatnak a magyar kézműves-manufaktúrák csokoládékészítőivel, és vásárolhatnak rengeteg különleges csokoládéból.
Cookta - 2016.03.04.
Csupa csoki fesztivál

A március 5–6-án rendezett fesztiválon rengeteg látványosság, érdekesség, kiállítás, kóstoló várja az érdeklődőket, lesz bonbonkészítő bemutató, Zsolnay-minták csokicsempékre festve és sok szakmai program is a hozzáértőknek, a gyereket mesesarok és csokis mesék várják. Ráadásul minden látogató tombolajegyet kap, a napi tombolák sorsolásán értékes nyeremények találhatnak gazdára.

Csokicsempék Zsolnay-stílusban

A Csoko-Láda Csokibolt munkatársai több ezer apró csokoládémozaikból Zsolnay csempeképet készítenek. A kirakott, több nm-nyi felületre a Zsolnay Porcelánmanufaktúra festői csokoládéval festik a hamisítatlan Zsolnay-mintákat. A kulisszatitkok a teljes nyitvatartási idő alatt bármikor elleshetőek.

Forrás:
iStock

Gyerekprogramok

A gyerekek a csokis játékokat ingyenes játszóházakon élvezhetik a karnevál teljes ideje alatt. Minden gyermek kaphat egy elfogyasztható csokoládés jelet, egy ehető tetoválást! Csokis mesesarok várja a gyerekeket szombaton 15.00-kor L. Molnár Edit pécsi írónővel, aki felolvassa legújabb csokis meséjét.

Csokoládépapír-kiállítás

A Pécsi Csokoládé Karneválon bemutatott kiállítás olyan csokoládépapír-gyűjtemény, amely távoli országokból származó, különleges, limitált, vagy épp letűnt korok csokoládécsomagolásait mutatja be.

Bemutató kóstolóval

Bonbonkészítő bemutatót tartanak a Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola növendékei naponta három alkalommal, s ami elkészült, azt el is fogyaszthatják az éppen ott szemlélődők.

Szakmai programok

A csokoládékarnevál szakmai előadásokat is kínál mindkét nap: neves csokoládékészítő, csokiblogger és dietetikus osztják meg gondolataikat a máig legnépszerűbb édesség, a csokoládé aktuális kérdéseiről.

március 5.

12.00: A csokoládé varázsa – Foki Izabella (Lapos Csokoládé Kft.)

14.00: Molekuláris csokoládé – Csiszár Katalin csokoládékészítő (Rózsavölgyi Csokoládé Manufaktúra)

16.00: A kakaófa csodája – Babayné Boronkai Erzsébet, a PTE Botanikus Kert igazgatója

március 6.

11.00: Csokoládé és egészség – Deszticsné Nagy Katalin dietetikus

13.00: Csokoládé és művészet – Mosonyi Éva (Csoko-Láda Csokibolt és Manufaktúra)

15.00: Csokoládé az irodalomban – Harka Éva csokiblogger

A program látogatható március 5-én, szombaton 10.00–18.00 és 6-án, vasárnap 10.00–17.00 között.

További információ >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.