Amerikából jött, mestersége címere: bolond süti. Nem kell bele szinte semmi, mégis egy tökéletes csokis sütemény. A világválság idején született, még a múlt század első felében, de most újra divatja van – egyszerű, nagyszerű és még vegán is.
Nincs benne se tojás, se tej, se vaj, mindig minden van otthon hozzá, 5 perc az összeállítása, ráadásul egyetlen edényben kell kikeverni, amiben majd meg is sül. Van ilyen??? Van!
A wacky cake, crazy cake vagy”depression cake néven futó sütemény vagy akár torta 1929-ben született, a nagy gazdasági világválság idején Amerikában. A szükség nemcsak nagy úr, de végtelenül kreatívvá is teszi a háziasszonyokat. Leginkább a brownie-ra hasonlít, liszt, cukor, kakaópor, egy kis szódabikarbóna, ecet és olaj kell ehhez a filléres recepthez, mégis nagyon finom sütemény a végeredmény.
Ízesíthető természetesen csokidarabokkal, aprított dióval, mandulával, fahéjjal, mézeskalács-fűszerkeverékkel, kávéval, kerülhet a tetejére máz, cukros-citromos sajtkrém vagy karamell, adhatunk mellé egy kis fagyit vagy gyümölcsragut. Nagyon jól variálható és gazdagítható, de az alaprecept is remek önmagában, kellemesen omlós, csak a megfelelő arányokat kell betartani, már ami a száraz és folyékony alapanyagokat illeti. Mutatjuk a receptet és a készítési folyamatot is videón.
Wacky cake – bolond süti, válság torta
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy kisebb tepsibe vagy tortaformába öntsük bele a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót, a sütőport vagy szódabikarbónát és a vaníliás cukrot, és egy fakanállal keverjük össze. Adjuk hozzá az olajat, az ecetet és a vizet, majd keverjük össze.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süssük készre.
A tetejére kerülhet olvasztott fehér csoki vagy egy kevés porcukor, de tejszínhabbal kísérve szinte ünnepi desszert.
Csak édesszájúaknak!
Remek csokis csodák, egyszerű és ünnepi torták találhatóak ebben a könyvben, minden édesszájúnak igazi aranybánya! Pudingok, csokis sütik, olasz desszertek, torták egyszerűen és ünnepi alkalmakra… Lapozz bele!