Írd be, mit keresel:

1848 @Kossuth-kifli készül az ünnepre

A Kossuth-kifli egy mandulás vagy diós vajas piskótatésztából szaggatott kifli. A legenda szerint Kossuth Lajos Palugyai Jakab pozsonyi cukrásznál kedvelte meg, aki róla nevezte el. Egy veresegyházi étterem idén 1848 darabot süt belőle a nemzeti ünnepre!

Cookta - 2016.03.14.
1848 @Kossuth-kifli készül az ünnepre

Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz szokatlan módon ünnepli idén az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóját. 1848 darab Kossuth-kiflit készítenek, amelyből nemcsak az aznap odalátogató vendégeket kínálják meg, hanem a rászorulókra is gondolnak: a Veresegyházi Karitasznak, a Veresegyházi Idősek Otthonába és az óbudai szaléziak részére is küldenek egy-egy nagyobb adagot az illatos ünnepi finomságból.

Forrás:
Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz facebook-oldala

Aki esetleg lemaradna róla, megnyugodhat: egész márciusban kóstolható a desszert a remek veresegyházi étteremben. Aki pedig elkészítené, íme a recept:

Kossuth-kifli

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • cukrozott darált dió vagy mandula a tetejére

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, lazán összeforgatjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk.

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát, megszórjuk cukrozott darált dióval vagy mandulával.

175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.