Írd be, mit keresel:

Két dudás egy konyhában?

Aki nemcsak élőben szeret főzni, de nézni is imádja a főzést és a szakácsok munkáját, annak mindenképpen ajánljuk Scott Hicks filmjét, az Ízlések és pofonokat – ami péntek este látható a tv-ben is. A kedves és kellemes film egyszerre repíti el a nézőt a gasztronómia és a romantikus történetek világába.
Cookta - 2016.03.17.
Két dudás egy konyhában?

Kate (Catherine Zeta-Jones) élete egy patinás étterem konyhájának vezetéséből áll, haza csak aludni jár. Sem pszichológusa, de (legfőképpen) maga előtt sem képes megnyílni és bevallani, hogy nem teljes az élete. Egy nem várt esemény következtében Kate jól megszokott életébe betoppan unokahúga, Zoe, és munkahelyén is új nehézségekkel kell szembenéznie: az olasz konyha nagy rajongója, Nick (Aaron Eckhart) kerül mellé séfnek. Kate-nek hirtelen a nyakába szakad egy teljesen új, problémáktól hemzsegő élet, amiben össze kell barátkoznia a magányos Zoe-val, és helyt kell állnia munkájában is, ám ez korántsem könnyű.

Nick nemcsak hogy operákat hallgat munka közben, de egy szempillantás alatt leveszi a lábáról az étterem tulajdonosát is, így Kate rögtön arra gyanakszik, hogy a férfi az ő helyére pályázik. Vajon minden visszazökken a régi kerékvágásba? Vagy lehet, hogy nem is olyan rossz ez az új élet?

A filmben számos szemet gyönyörködtető ételt készítenek, többek közt Kate titkos recepten alapuló szarvasgombaszószát, pizzát és a Zoe-t végre evésre bíró paradicsomos spagettit. Utóbbi otthon is könnyen elkészíthető az alábbi recept alapján.

Forrás:
iStock

Spagetti oregánós paradicsomszósszal

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 fej hagyma felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál apróra vágott friss oregánó
  • 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
  • 1 db paradicsom apróra kockázva
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1,5 dl tejszín
  • frissen őrölt feketebors
  • reszelt parmezán

Elkészítés: A tésztához forraljunk vizet egy kis sóval és olívaolajjal egy fazékban, ha forr, tegyük bele a spagettit is.

Amíg a tészta fő, hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük kevergetve 3-4 percig, míg megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak. Ezután tegyük bele az oregánót, a bazsalikomot, sózzuk, majd a felkockázott paradicsomot, a paradicsomszószt és a paradicsompürét is adjuk hozzá. Keverjük jól el, és 4-5 perc alatt főzzük össze, majd öntsünk bele tejszínt. Ekkora már a tészta fogkeményre (al dente) főtt, szűrjük le, a tészta vizéből tegyünk félre egy csészényit. Adjuk hozzá a tésztát a paradicsomos mártáshoz, ha igényli, akkor a félretett főzővízből is keverjük hozzá, hogy kellemesen szószos legyen. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és főzzük még 2-3 percig.

Ha kész, parmezánnal megszórva és apróra vágott bazsalikommal a tetején tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.