La Mimosa
Egy kis séta a Duna partján, játszóterezés vagy kutyázás a Szent István parkban, utána egy forró csoki vagy kávé ebben a csöppnyi La Mimosa cukrászdában igazi felüdülés. Ha éhesek vagyunk, izgalmas napi leveseikkel kibélelhetjük a gyomrunkat, de tartogassunk helyet a sütiknek, mert egyszerűen káprázatosak. Ez a hely ráadásul kutyabarát, de nemcsak annyiban, hogy vizestálat tesz ki a bejárathoz, hanem ajándék kutyakekszet és nyáron májkrémes kutyafagyit ajándékoz a betérő vendégei négylábú kedvencének.
Kedvencünk a belga krémes, ami attól belga, hogy a hagyományos francia krémeshez képest még belga csokis réteg is van benne, nyáron pedig kihagyhatatlan a tokajiaszú-fagylalt, amiben az aszúban kövérre nőtt hatalmas aranymazsolák figyelnek.
Major Cukrászda
Egy tündéri kis cukrászda Buda egyik csendesebb utcájában. A legjobb fagyikat készítik, és a mézes-diós milotai országtortát is nekik köszönhetjük, de az idei versenyben is szerepelnek. A kelt és leveles tésztáik is mesések, a klasszikus és modern desszertjeiket is érdemes kipróbálni a Major Cukrászdában. Mindig játszanak, kísérleteznek, kipróbálnak – érdemes tesztelni az újításaikat. Azért is szeretjük őket, mert figyelnek a szezonalitásra, és mert nagyon szép tortákat is csinálnak, hihetetlen kreativitással. Ja, és mentes sütik is vannak!
Kedvencünk a csokimousse-tortácskájuk, amiben persze van egy kis friss gyümölcs is a nagyon krémes és brutális csoki közepén, illetve nyáron a fagyi. A klasszikusok mellett itt is újítanak, az aszalt paradicsomos kenyérfagyi is jó volt, de a Snickers – csokis-karamellás-földimogyorós – mindent visz…
Centrál Kávéház
Csodásan elkészített klasszikusok és remek, izgalmas újítások találhatóak a legendás irodalmi kávéház cukrászpultjában. A kihagyhatatlan hazai dobos, Esterházy, Rákóczi-túrós és a Monarchia Közép-Európa-szerte kedvelt Sacher tortája szerintünk itt a legjobb a városban, de macaronban is erősek: a klasszikus gyümölcsös és kávés, csokis macaronok mellett fehér szarvasgombával ízesített macaronjuk is világbajnok. A franciás desszerteket több saját kreáció is képviseli, különleges formákkal, izgalmas textúrákkal, különleges minőségben. A kávé is remek a Centrál Kávéházban – békebeli kávéházi hangulattal társítva.
Kedvencünk a dobostorta, ami a legtöbb helyen száraz piskóta és érdektelen csokikrém, de itt végre megérjük, miért is ekkora klasszikus a ropogós tetővel ellátott sütemény, káprázatos! Meglepő és nagyon pozitív a kávéház figyelmessége, a gluténmentes és cukormentes gyümölcsös túrótorta, ami nyírfacukorral készül, könnyű, réteges finomság, és a vékony kakaós piskóta sem tartalmaz lisztet – de egy pillanatig sem érezzük, hogy bármiről is lemondanánk –, teljes boldogság ez a desszert!