A kellemes tavaszi időben igazi családi program lehet egy séta a Városligetben, majd egy kis báránysimogatás, nyuszietetés a gyerekeknek, sok-sok finom falat a felnőtteknek – a III. Húsvéti Bárányfesztiválon.
A Vajdahunyadvár rengeteg gasztrorendezvénynek ad otthont időről időre. 2016-ban az első gasztrofesztivált március 26-27-28-án rendezik, a húsvéti hosszú hétvégén, mégpedig az ünnephez kapcsolódó programmal, a III. Húsvéti Bárányfesztivállal.
Az ingyenes rendezvényen a birkagulyás, a báránygerinc és a báránycsülök mellett a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket lehet megkóstolni, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel és egyéb húsvéti fogásokkal. A hagyományőrzés mellett a gasztronómia újabb, modernebb irányzatai is szerepet kapnak: az új trendeket követő éttermek, vendéglátósok is kreatív fogásokkal rukkolnak elő.
A gasztronómiai élményeken túl a gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során. A színpadon folyamatos programok és népi játékok szórakoztatják majd az érdeklődőket, húsvétvasárnap pedig főzőversenyen is részt vehetnek a lelkes érdeklődők, ahol a legjobb bárányból készült fogás elkészítőjét jutalmazza majd a szakmai zsűri.
A legkisebbek örömére lesz nyuszi- és báránysimogató is, és 4 szopós bárány is várja majd a gyerekeket, hogy cumisüvegből megetessék őket.
Mindezek mellett lesznek ingyenes koncertek is DJ Dominique, Korda György és Balázs Klári, Zoltán Erika és Kasza Tibi fellépésével.
A belépés ingyenes!