Írd be, mit keresel:

Húsvéti program: bárányfesztivál a Ligetben

A kellemes tavaszi időben igazi családi program lehet egy séta a Városligetben, majd egy kis báránysimogatás, nyuszietetés a gyerekeknek, sok-sok finom falat a felnőtteknek – a III. Húsvéti Bárányfesztiválon.

A Vajdahunyadvár rengeteg gasztrorendezvénynek ad otthont időről időre. 2016-ban az első gasztrofesztivált március 26-27-28-án rendezik, a húsvéti hosszú hétvégén, mégpedig az ünnephez kapcsolódó programmal, a III. Húsvéti Bárányfesztivállal.

Az ingyenes rendezvényen a birkagulyás, a báránygerinc és a báránycsülök mellett a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket lehet megkóstolni, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel és egyéb húsvéti fogásokkal. A hagyományőrzés mellett a gasztronómia újabb, modernebb irányzatai is szerepet kapnak: az új trendeket követő éttermek, vendéglátósok is kreatív fogásokkal rukkolnak elő.

Cookta - 2016.03.25.
Húsvéti program: bárányfesztivál a Ligetben

Forrás:
iStock

A gasztronómiai élményeken túl a gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során. A színpadon folyamatos programok és népi játékok szórakoztatják majd az érdeklődőket, húsvétvasárnap pedig főzőversenyen is részt vehetnek a lelkes érdeklődők, ahol a legjobb bárányból készült fogás elkészítőjét jutalmazza majd a szakmai zsűri.

A legkisebbek örömére lesz nyuszi- és báránysimogató is, és 4 szopós bárány is várja majd a gyerekeket, hogy cumisüvegből megetessék őket.

Mindezek mellett lesznek ingyenes koncertek is DJ Dominique, Korda György és Balázs Klári, Zoltán Erika és Kasza Tibi fellépésével.

A belépés ingyenes!

További információ >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.