Írd be, mit keresel:

Más szemével nézve…

Némi lelkiismeret-furdalással írom e sorokat. Mert hirtelen rádöbbentem, hogy amíg én majd megőrülök, hogy megszabaduljak pár kilótól, addig mások meg mindent megadnának, hogy egy kicsit hízzanak. Vagy ez csak kamu?

Azok a csajok, akiken háj van, azok nagyon, de nagyon pipák tudnak ám lenni azokra a csajokra, akik csőgatyában meg egy szál kis topban nyafognak arról, hogy bármit megehetnek, sajnos nem híznak egy dekát se. Pedig jaj, de szeretnének. Hiszi a piszi! Szerintem ezt csak azért mondják, hogy cukkoljanak, miközben titokban lavórból szemezgetik a salátaleveleket, és még a vizet is lecsepegtetik róla, nehogy felpuffadjanak. Reggelente meg délutánonként kocogni járnak, esténként pedig kondizni, és ünnepnapokon néha elmajszolnak egy Abonettet. Vagyis csak a felét.

Cookta - 2016.03.26.
Más szemével nézve…

Forrás:
iStock

Na jó, nem akarok ilyen undok lenni. Csak hát az az igazság, hogy annyira belesulykolták már a fejünkbe, hogy a nő akkor szép, ha nincs is, hogy nehéz elhinni, hogy valaki a 34-es mérete miatt siránkozik. Miért nem örül inkább? Pedig nem, tényleg nem örül.

Van egy barátnőm, 170 centi magas és 47 kiló. Felöltözve úgy néz ki, mint egy istennő. Hosszú, karcsú lábak-karok, átlátszó test, hajszálderék. Az arcán nincsenek kis pufik, mint nekünk, jól táplált többieknek, hanem szép ívelt, lágyan beesett, finoman árnyékolt, szóval őrület. Na, ez a barátnőm nagyon szeretne egy pasit. Szeretne végre szerelmes lenni, mert huszonnyolc évesen még nem volt igazi, tartós kapcsolata. Hogy miért nem? Mert retteg attól, hogy akkor meglátják meztelenül. Ez a barátnőm utálja a nyarat, mert soha nem megy standra, nehogy kinevessék, hogy túl sovány. Ez a barátnőm simán hordhatná a tízéveskori melltartóját, ha lett volna neki, mert push-up nélkül annyi cicije sincs, mint egy lámpaoszlopnak. Úgy gondolja, egyáltalán nem nőies, inkább egy zörgő csontvázra hasonlít, és mi, a jól táplált többiek hiába mondjuk neki, hogy ne viccelj, hisz a te alkatod a menő, a te testeddel vannak tele a magazinok, a reklámfilmek és a hollywoodi kifutók, ő csak néz maga elé bánatosan.

Ez a barátnőm tényleg rengeteget eszik, mi több, szándékosan a hizlalós kajákból, például KFC szendvicsből, cukros fánkból, pizzából és hamburgerből, a kedvence pedig a mogyorós csoki. De bármit és bármennyit eszik is, csak átfut rajta. Tényleg. Láttam. Hiába fal, éppúgy nem hízik, mint ahogy mi, a jól tápláltak nem fogyunk, mikor koplalunk. Volt már orvosnál, dietetikusnál, hormonvizsgálaton, pajzsmirigyvizsgálaton, de mindenhol csak azt mondták, nincs semmi baja, ilyen az alkata, örüljön neki. De ő nem örül. Most kérdem én: mit lehet ilyenkor csinálni?

Forrás:
iStock

Egy indiai bölcs azt mondta, ha nem tetszik a világ, változtasd meg az attitűdöd. Vagyis nézd a dolgokat más szemmel. Akár valaki másnak a szemével! Közhelyes? Lehet. De nagyon igaz. Ha például ő az én szememmel nézné magát, nagyon-nagyon boldog lenne. Ha pedig én nézném magam a sovány barátnőm szemével, én is nagyon, de nagyon boldog lennék. Éjjel-nappal ott forognék a tükör előtt, aztán vennék három tuti bikinit. És a bikiniket próbálgatva is nagyon, de nagyon boldog lennék.

Na jó, lehet, hogy egy kis időre felhagynék a sok pizzával és cukros fánkkal, tudja a fene. Hátha akkor lemenne az a pár hülye felesleges kiló.

Forrás:
iStock

Több mint 50 könnyű és finom recept ínyenceknek a reggeliktől és könnyű előételektől a húsokon, halakon és hús nélküli, könnyű egytálételeken keresztül az édes desszertekig. Ínycsiklandó elkészítési leírások és gusztusos fotók két barátnő jóvoltából: a tűzhelynél Stéphanie, a billentyűzetnél Aimée.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.