A vendégvárás macerás és sok rákészüléssel jár – így gondolják sokan, pedig remek receptek vannak egyszerű vendégvárókra, partifalatokra. Mutatunk is három pofonegyszerű receptet, amihez csupán három alapanyag kell. És elképesztően finomak!
Krémsajtos-zöldfűszeres töltött paradicsom
Apró szemű vagy cseresznye-, datolyaparadicsom kell hozzá, krémsajt és némi zöldfűszer, kedvünk és lehetőségeink szerint, remekül működik kakukkfűvel, rozmaringgal, oregánóval, de akár petrezselyemmel vagy snidlinggel, kaporral is. A paradicsomot félbevágjuk, egy kiskanálnyi krémsajtot teszünk rá, megszórjuk a felaprított zöldfűszerrel. Akár be is tolhatjuk a sütőbe 5-8 percre tálalás előtt.
Szuper variáció, ha a félbevágott paradicsomra egy kávéskanálnyi pestót teszünk, arra egy falatnyi mozzarellát vagy kis reszelt parmezánt, és így sütjük a sütőben 10 percig.
Kecskesajtos-mandulás datolya
Az édes datolya mennyeien illik az enyhén pikáns friss kecskesajthoz. Rém egyszerű a recept: kimagozzuk a puha datolyát – ha nem elég puha, akkor 1-2 órára meleg vízbe áztatjuk, majd leszárítjuk. A datolyákat félig bevágjuk, kivesszük a magot, majd a hasítékba egy kiskanálnyi friss kecskesajtot teszünk. A rózsabors nagyon jól illik hozzá, nem csíp, kellemesen aromás, de friss zöldfűszerekkel – főleg korianderrel – is zseniális ez a pofonegyszerű falatka.
Sült paradicsomos sajtkrém
Fantasztikusan finom, ugyanakkor pofonegyszerű. A paradicsomot – mondjuk 4 közepes méretűt – cikkekre vágjuk, sütőpapírral borított sütőlapra teszünk, megsózzuk, és 20 perc alatt krémesre sütjük 180 fokos sütőben. A sült paradicsomot mixerbe tesszük, hozzáadjuk a krémsajtot – kecskesajttal még finomabb –, tetszőleges fűszerrel – kakukkfű, rozmaring, petrezselyem – és frissen őrölt borssal gazdagítjuk, és krémesre mixeljük. Pirítóssal, friss kenyérrel, grissinivel tálaljuk, de hasábokra vágott répával, uborkával, szárzellerrel is kínálhatjuk.