Írd be, mit keresel:

3 izgalmas sajtos vendégváró csupán 3 alapanyagból

A vendégvárás macerás és sok rákészüléssel jár – így gondolják sokan, pedig remek receptek vannak egyszerű vendégvárókra, partifalatokra. Mutatunk is három pofonegyszerű receptet, amihez csupán három alapanyag kell. És elképesztően finomak!

Cookta - 2016.03.28.
3 izgalmas sajtos vendégváró csupán 3 alapanyagból

Krémsajtos-zöldfűszeres töltött paradicsom

Apró szemű vagy cseresznye-, datolyaparadicsom kell hozzá, krémsajt és némi zöldfűszer, kedvünk és lehetőségeink szerint, remekül működik kakukkfűvel, rozmaringgal, oregánóval, de akár petrezselyemmel vagy snidlinggel, kaporral is. A paradicsomot félbevágjuk, egy kiskanálnyi krémsajtot teszünk rá, megszórjuk a felaprított zöldfűszerrel. Akár be is tolhatjuk a sütőbe 5-8 percre tálalás előtt.

Szuper variáció, ha a félbevágott paradicsomra egy kávéskanálnyi pestót teszünk, arra egy falatnyi mozzarellát vagy kis reszelt parmezánt, és így sütjük a sütőben 10 percig.

Forrás:
iStock

Kecskesajtos-mandulás datolya

Az édes datolya mennyeien illik az enyhén pikáns friss kecskesajthoz. Rém egyszerű a recept: kimagozzuk a puha datolyát – ha nem elég puha, akkor 1-2 órára meleg vízbe áztatjuk, majd leszárítjuk. A datolyákat félig bevágjuk, kivesszük a magot, majd a hasítékba egy kiskanálnyi friss kecskesajtot teszünk. A rózsabors nagyon jól illik hozzá, nem csíp, kellemesen aromás, de friss zöldfűszerekkel – főleg korianderrel – is zseniális ez a pofonegyszerű falatka.

Forrás:
iStock

Sült paradicsomos sajtkrém

Fantasztikusan finom, ugyanakkor pofonegyszerű. A paradicsomot – mondjuk 4 közepes méretűt – cikkekre vágjuk, sütőpapírral borított sütőlapra teszünk, megsózzuk, és 20 perc alatt krémesre sütjük 180 fokos sütőben. A sült paradicsomot mixerbe tesszük, hozzáadjuk a krémsajtot – kecskesajttal még finomabb –, tetszőleges fűszerrel – kakukkfű, rozmaring, petrezselyem – és frissen őrölt borssal gazdagítjuk, és krémesre mixeljük. Pirítóssal, friss kenyérrel, grissinivel tálaljuk, de hasábokra vágott répával, uborkával, szárzellerrel is kínálhatjuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.