Írd be, mit keresel:

Klasszik balatoni lángos – Norvégiából

Mivel én már nagyon várom a nyarat itt a hideg Norvégiában, arra gondoltam, hogy egy nyárra emlékeztető receptet hozok ma nektek, egyik nagy kedvencemet, a lángost.

Az egész család imádja, és így egy kicsit emlékezhetünk a hazánkra. Már majdnem 4 éve élek Norvégiában, szeretem és gyönyörű, elképesztő itt a természet, de az időjárás nagyon cudar. A húsvét szeles, hideg és esős volt, az biztos, hogy nem mostanában jön a tavasz.

Szóval lángossal nosztalgiázunk, vele várjuk a napfényt és a meleget. Ráadásul balatoni lány vagyok, és a Balatonon egy jó strandolás után természetesen nem hiányozhat a lángosevés. Ez a recept jól bevált, már nagyon sokszor megcsináltam a család örömére. Jó sok tejföllel, sajttal és persze fokhagymával az igazi! Remélem, ízleni fog, és kedves emlékeket idéz nektek is. :)

Cookta - 2016.03.30.
Klasszik balatoni lángos – Norvégiából

Forrás:
iStock

Lángos

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 1,75 dl tejföl
  • 4 dkg élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • kevés só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. Ezt ráöntjük a lisztre, és minden más alapanyag jöhet bele sorjában. Jól kidolgozzuk – robotgéppel egyszerű, így nem fárad el a kezünk és ugyanúgy, vagy még jobban kidolgozza a tésztát.

Dagasztás után megszórjuk a tetejét egy kis liszttel, hogy ne ragadjon hozzá a kelés közben a ráterített konyharuhára, és jó meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

Utána jöhet a nyújtás: kb. 2-3 cm vastagra nyújtjuk ki, aztán kis köröket vágunk ki belőle (a méret attól függ, hogy ki milyet szeretne), amit még a kezünkkel a közepétől kinyújtunk körbe-körbe haladva.

Bő, forró olajba tesszük, és mindkét oldalán szép aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük róla a felesleges olajat, és jöhet a falatozás tejföllel, fokhagymával, reszelt sajttal, ki hogyan szereti. 🙂

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.