Írd be, mit keresel:

Ki nyomkodja a mérlegemet?

Eltelt egy újabb hét. És meg kell mondjam, hogy még mindig nem csúsztam az alá a bizonyos határvonal alá, amitől rettegek. Hanem 20 dekával felette vagyok.

Voltam már ilyen közel hozzá, sőt voltam már épp a vonalon is, és olyankor mindig őrült lelkes leszek, hogy holnapra sikerül! Csak annyi, hogy nem vacsizom, vagy beiktatok valami mozgást, például a távolabbi közértbe megyek, méghozzá gyalog, vagy fetrengek egy kicsit a szőnyegen (jóga, ahogy én szeretem.) Szóval egész nap küzdök ilyenkor, és alig várom, hogy másnap legyen, és a reggeli rítusok után végre a mérlegre álljak, persze ruhátlanul, a mérleget pedig pont arra a szőnyegmintára téve, ahol előző nap volt, mert a lakás bármelyik pontján mást mutat. Még a levegőt is visszafojtom, a szememet is becsukom, hogy majd csak akkor nyissam ki, ha a számláló már nem ugrál le-föl 2-3 kilókat, hanem szépen lecsendesedik, megállapodik, és teljes bizonyossággal megmutatja, hogy… 80 dekát híztam.

De mitől? De miért? De hogyan? Ha valakinek van némi sejtése, kérem, írja meg.

Jó, igaz, nő vagyok, a vizek csak úgy duzzadnak bennem, ha épp olyanjuk van, vagy mikor a ciklus úgy kívánja, vagy mikor kerek a hold. De amikor nem kerek? És amikor a ciklus sem kívánja úgy? Akkor miért? Miért? Hogy teheti ezt velem? És főleg, KI teszi ezt?

Kell, hogy legyen Valaki, aki folyton figyel, és direkt szórakozik velem, csak hogy legyen min röhögnie. Jó, én is szeretem a humort, de ez már egyáltalán nem vicces. Szóval innen is kérem szépen azt a Valakit, hogy hagyja abba, ne nyomkodja a mérleget, amikor rajta állok, hanem szórakozzon most már valaki mással.

Cookta - 2016.04.01.
Ki nyomkodja a mérlegemet?

Forrás:
iStock

Egyébként összefutottam egy régi barátnőmmel, nevezzük Sziszinek. Nem láttam már vagy hat éve. Akkoriban teljesen normálisan nézett ki, azt is mondhatnám, hogy gyönyörű volt. Magas, karcsú, formás, szépséges karokkal, lábakkal, döglesztő cuccokban. Most meg? Alig ismertem rá. Talán csak a szeme emlékeztetett arra, aki régen volt. Ugyanis meghízott vagy negyven kilót. Negyven kiló az már sok. Ugye? (Én négyet, max hatot szeretnék leadni.)

– Nagyon dagadt vagyok, ugye?

Ezt kérdezte. És a beszélgetés harmadik órájában azt is elárulta, mennyire. Szám szerint. Sokkolóan hatott.

– Dehogy, nem is látszik, jól nézel ki, mert arányos vagy, eloszlik rajtad, majdcsak lemegy, én például most azzal a diétával fogyok, hogy…

Ezt válaszoltam. Mert mit válaszoltam volna? És erre könnybe lábadt a szeme. Hogy menjek a francba a diétámmal, örüljek, hogy így nézek ki, és tegyem össze a két kezem. Mert ő is kipróbált már mindent, meg sem lehet számolni, hányféle fogyókúrát, de amennyit lead, annak a duplája jön vissza.

Forrás:
iStock

Az ember egyébként rém okossá válik hirtelen, ha másnak kell tanácsot adni. Mondtam is, hogy nem diétáznia kéne, hanem életmódot váltani. Kiiktatni ezt, beiktatni azt, mozogni, vizet inni, még több vizet inni, ezt megvonni, azt megvonni. És igazam is volt. De neki mindenre volt egy kifogása, hogy azt a bizonyosat nem eheti az allergiája miatt, ezt a bizonyosat nem iktathatja ki a gyógyszere miatt, kocogni utál, mert kiröhögik, hogy kövér, sétálgatni, na, azt nincs ideje a két gyerek mellett, a futógépe meg bedöglött…

Felmerül a kérdés: vajon tényleg fontos számára, hogy lefogyjon? Vagy jól van ő így is, az amúgy helyes, formás kis hurkáit dédelgetve és az önsajnálatban szuttyogva?

Forrás:
iStock

Jaj, én is annyira sajnálom magam. Emiatt a dög 20 deka miatt. (Plusz a 4-6 kiló.) De amint Sziszi elment, ez a láthatatlan Valaki, aki folyton figyel, a fülembe súgta, hogy ugye, hogy tényleg milyen jó? Mármint egy kicsit nyafogni, szuttyogni. És már megint kiröhögött.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.