Írd be, mit keresel:

Lisztmentes csodakenyér, a diétázók új kedvence

Szénhidrátmentes, gluténmentes, magas a fehérjetartalma, és csupán 4 alapanyagból áll a népszerű felhőkenyér. Pofonegyszerű elkészíteni, és teljesen úgy fogyasztható, mintha kenyér lenne. Videóval!

A népszerű fehérje- és paleo étrendbe is könnyen beilleszthető a csodás felhőkenyér, ami tojásból, krémsajtból, sütőporból és egy kis sóból áll, illetve édesítőt is lehet bele tenni, ha épp édesebb „péksüteményre” vágyik az ember, pl. a reggeli kávé mellé. Kenhető, tölthető, mint egy szendvics, könnyen és egyszerűen elkészíthető – remek alternatíva lisztérzékenyeknek és diétázóknak!

Cookta - 2016.04.05.
Lisztmentes csodakenyér, a diétázók új kedvence

Felhőkenyér

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál krémsajt
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a krémsajtot, simára keverjük. A tojásfehérjét a sütőporral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a kettőt, hogy a tojáshab ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kissé távolabb kanállal kis halmokat rakunk, majd a kanállal koronggá simítjuk. 150 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Gyorsan kihűl, és már fogyasztható is.

A masszába keverhető fűszer, bazsalikom, oregánó vagy kakukkfű is jól illik hozzá, de egy gerezd zúzott fokhagymával is megbolondítható. Ha édesen készítjük, akkor sztíviával tegyük egy kissé édessé, akár gyümölcsszószba mártogatva vagy édes joghurttal, tejeskávéval remek reggeli vagy desszert.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.