Szénhidrátmentes, gluténmentes, magas a fehérjetartalma, és csupán 4 alapanyagból áll a népszerű felhőkenyér. Pofonegyszerű elkészíteni, és teljesen úgy fogyasztható, mintha kenyér lenne. Videóval!
A népszerű fehérje- és paleo étrendbe is könnyen beilleszthető a csodás felhőkenyér, ami tojásból, krémsajtból, sütőporból és egy kis sóból áll, illetve édesítőt is lehet bele tenni, ha épp édesebb „péksüteményre” vágyik az ember, pl. a reggeli kávé mellé. Kenhető, tölthető, mint egy szendvics, könnyen és egyszerűen elkészíthető – remek alternatíva lisztérzékenyeknek és diétázóknak!
Felhőkenyér
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a krémsajtot, simára keverjük. A tojásfehérjét a sütőporral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a kettőt, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kissé távolabb kanállal kis halmokat rakunk, majd a kanállal koronggá simítjuk. 150 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Gyorsan kihűl, és már fogyasztható is.
A masszába keverhető fűszer, bazsalikom, oregánó vagy kakukkfű is jól illik hozzá, de egy gerezd zúzott fokhagymával is megbolondítható. Ha édesen készítjük, akkor sztíviával tegyük egy kissé édessé, akár gyümölcsszószba mártogatva vagy édes joghurttal, tejeskávéval remek reggeli vagy desszert.