Írd be, mit keresel:

Nagy aranyérmes lett a magyar bor Amerika legnagyobb borversenyén

Újabb nemzetközi sikerekkel öregbítette a magyar borok hírnevét a Matias Borászat. A Magyar Termék Nagydíjas Matias számára igazi díjesővel zárult az Egyesült Államok legnagyobb borversenye, a Finger Lakes International Wine Competition.

A Finger Lakes nemzetközi versenyre 26 ország 916 pincészete nevezett összesen 3824 borral. Nem volt könnyű dolga a zsűrit alkotó 73 világhírű ítésznek, akik 20 különböző országból érkeztek, hogy kiválasszák 2016 legkiválóbb borait. Összesen 8 magyar borászatot díjaztak, közülük a hazai mezőnyből egyedülálló módon a Matias Borászat Hárslevelű jégborát nagy aranyéremmel (Double Gold Medal). Ezzel együtt a Matias összesen hat bora kapott elismerést, így ezüstérmet kapott a pincészet Rajnai Rizlingje és Villányi Cabernet Franc-ja, továbbá bronzminősítést érdemelt a Matias villányi Pinot Noir és Merlot bora is.

Cookta - 2016.04.05.
Nagy aranyérmes lett a magyar bor Amerika legnagyobb borversenyén

Forrás:
iStock

A Matias jégbora nem először kerül a borvilág reflektorfényébe, 2011-es évjárata a borászat több termékével együtt tavaly megkapta a rangos Magyar Termék Nagydíjat, valamint a Vinagora Nemzetközi Borverseny aranyérmét, a 2013. évi Nemzeti Borkiválósági Program oklevelét, és a 2013-mas Bécsi nemzetközi borverseny ezüstérmét is elnyerte.

A 2007-ben alapított, magyar tulajdonú Matias Borászat sikerének titka, hogy a kis „terroire” pincészetek szemléletmódjával gazdálkodik, miközben 110 hektáros szőlészetével a hazai borpiac meghatározó szereplőjének számít. A reduktív fehérborokat, hordós fehér- és vörösborokat, valamint pezsgőt készítő borászat kizárólag saját termésű, nagy gonddal válogatott szőlőszemekből, hagyományos és természetközeli technológiával állítja elő díjnyertes borait.

Matias Borászat

A 2007-ben alapított, 100 százalékban magyar tulajdonú Matias Borászat 5 borvidéken, több mint 110 hektáron gazdálkodik. A kizárólag saját termést felhasználó borászat pincészete a Pécs melletti Ócsárdon található mintegy 6600 négyzetméteren. A társaság saját feldolgozó és palackozó üzemmel rendelkezik, melynek éves kapacitása jelenleg 750.000 palack/év. A borászat több országba szállítja termékeit, főbb piacai Hollandia, Németország, Lengyelország és Kína.

www.matias.hu | www.facebook.com/matias.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.