Írd be, mit keresel:

Az ördögi Ramsay megszelídül

Szenvedély, kritika, tűz, szemtelen szókimondás – ezzel tűnt ki Gordon Ramsay a főzős műsorok sokaságából, és persze hihetetlen profizmusával. A szakácskönyveiben szerencsére sokkal barátságosabb, mindjárt ki is derítjük, miért.

Az érces, karcos sztárszakács jelenség: retteg tőle mindenki a tévé képernyőjén, mert mindenkit kioszt, mindenkinek meglátja a gyengéit, de nem azért, mert kukacoskodik vagy szőrszálhasogat, csak egyszerűen nem érti, miért kell fagyasztott halból főzni, ha tíz méterre a tenger, miért nem lehet kimenni a piacra szezonban, miért nem a vendég a legfontosabb, az étel a legszentebb dolog egy étteremben.

És éppen ezért imádnivalóan kedves és szolgálatkész, együttműködő és barátságos a szakácskönyveiben: mert neki az étel a legszentebb. Az íz, az élmény, a kreáció. Minden fontos információval ellátja a gasztronómiával barátkozókat: bemutatja a legfontosabb alapanyagokat, részletesen elmondja, mit és hogyan készítsünk elő. Ne legyenek gátlásaink: a tévéből ismert sztárszakács csak a profikat – tanult szakácsokat és éttermi szakembereket – kritizálja (jogosan), a gasztronómiára, ízekre és új fogásokra nyitott szakácskönyv-forgató lelkes amatőröket szereti, segíti, támogatja, mégpedig maximálisan.

Cookta - 2016.04.09.
Az ördögi Ramsay megszelídül

Forrás:
www.gordonramsay.com

Mi éppen a gasztronómiára és új ízekre nyitott, házias, klasszikus, de kicsit felfrissített ízeket keressük, szívesen kipróbáljuk és játszunk minden újjal – ugyanabban a szellemben, amit Ramsay új szakácskönyve, a GORDON RAMSAY FŐZŐISKOLÁJA is sugall. Kincs lesz ez a könyv nekünk, és reméljük, hogy mindannyiunknak új horizontokat nyit a gasztronómiában.

A remek receptek mellett kiemelten hasznos a konyhai alapanyagok és eszközök felsorolása és bemutatása, így mindenki jól felszerelkezve és biztos tudással kezdhet neki Ramsay receptjeihez, emellett minden ételhez egy személyes megjegyzés, bemutató is tartozik, illetve a recept végén egy hasznos tipp vagy trükk, akár az alapanyagokra, akár a készítésre vonatkozóan. Az általunk kiválasztott fogások ismerősek, de mégis újak, a fűszerezésnek köszönhetően, és akár menüként is elkészíthetőek.

Ízelítőnek egy recept a már előrendelhető könyvből:

Jerk csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy bőrös csirkecomb, kettévágva, beirdalva
  • olívaolaj
  • 2 ek. Worcestershire-szósz
  • rizs, köretnek
  • 4-5 szál kakukkfű, a tálaláshoz (elhagyható)
  • A páchoz:
  • 1-2 scotch bonnet csili, kimagozva és finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, meghámozva és összezúzva
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt szerecsendió
  • 2 tk. őrölt szegfűbors
  • 5-7 szál kakukkfű, levelei lecsippentve (összesen kb. 2 evőkanálra lesz szükségünk)
  • frissen őrölt feketebors
  • olívaolaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütő 7. fokozat).

2. A páchoz az összes hozzávalót, kevés fekete borsot és olívaolajat összekeverünk. A húst ezzel a keverékkel alaposan bedörzsöljük. Hagyjuk állni legalább 1 órát (még jobb, ha egész éjszakán át pácoljuk).

3. Közepes lángon felforrósítunk egy széles, sütőben is használható edényt, és olajat öntünk bele. A csirkedarabokat kb. 10 perc alatt egyenletesen aranybarnára pirítjuk. Hozzáöntjük a Worcestershire-szószt, és még 2 percig pirítjuk.

4. Az edényt lefedjük (vagy fóliával letakarjuk), és az előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, hogy a csirke átsüljön. (Ha nincs megfelelő edényünk, a húst tegyük tepsibe.) Hogy a hús még szebb színt kapjon, az utolsó 5 percben a fedőt (vagy fóliát) levesszük.

5. Forrón, rizzsel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.