Írd be, mit keresel:

Pimaszul finom pizzás csiga

A pizza szerintem mindenkinek kedvence, hasonlóképpen a pizzás csiga, amit készíthetünk vendégvárónak, de nagyon jól illik hozzá a saláta és egy kis öntet is, így pedig már komplett fogás. Mutatok is egy szuper receptet!

Egyik kedvencem ez a pizzás csiga: isteni a tésztája, viszonylag hamar elkészíthető, és a végeredményért odavan az egész család. Az eredeti recept csak pizzakrémet, sajtot és sonkát ír bele. Persze így is nagyon finom, na de mikor van benne még egy kicsi csípős szalámi, gomba, mozzarella – vagy amit még szeretünk –, csak még ízgazdagabb, finomabb lesz.

Nem akartuk magában enni, így csináltam hozzá salátát és öntetet is, nem panaszkodott miatta senki, sőt! ;)

Cookta - 2016.04.09.
Pimaszul finom pizzás csiga

Forrás:
Mya Schmidt

Pizzás csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 kiskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dl langyos víz vagy tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 3 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • pizzakrém vagy fűszeres paradicsomszósz
  • sonka vagy más felvágott
  • sajt

Elkészítés: Először kimérem a lisztet egy tálba, hozzáadom a sót és az olajat. Ezután felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben, és a maradék tejjel a liszthez adom. Jól kidolgozom a tésztát, és meleg helyen, letakarva 1 órán át kelesztem. A tésztába még lehet tenni apróra vágott aszalt paradicsomot is, hogy még finomabb legyen.

Amíg kel a tészta, meg lehet csinálni a salátát és az öntetet.

Saláta

Hozzávalók:

  • koktélparadicsom
  • újhagyma
  • mozzarella
  • friss bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés: Felszeletelem a hagymát, a paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot. Egy tálba teszem, borsozom, sózom, meglocsolom egy kevés olívaolajjal, és jól összekeverem.

Öntet

Hozzávalók:

  • 1 pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés: A tejfölhöz adjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és alaposan összekeverjük.

Ha a tésztánk megkelt, akkor szépen kinyújtjuk 1,5-2 cm vastagra. Megkenjük pizzakrémmel, és jöhet rá a feltét, amit szeretnénk.

Forrás:
Mya Schmidt

Ha ez is megvan, akkor feltekerjük, és 2 cm-es csigákat vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.

Forrás:
Mya Schmidt

A tepsiben ne tegyük egymás mellé szorosan, mert még kelni fognak, és összesülnének.

Forrás:
Mya Schmidt

220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

Forrás:
Mya Schmidt

Ha kisültek a csigák, a salátával és az öntettel tálaljuk. Az biztos, hogy mind el fog fogyni 😉

Forrás:
Mya Schmidt

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.