A pizza szerintem mindenkinek kedvence, hasonlóképpen a pizzás csiga, amit készíthetünk vendégvárónak, de nagyon jól illik hozzá a saláta és egy kis öntet is, így pedig már komplett fogás. Mutatok is egy szuper receptet!
Egyik kedvencem ez a pizzás csiga: isteni a tésztája, viszonylag hamar elkészíthető, és a végeredményért odavan az egész család. Az eredeti recept csak pizzakrémet, sajtot és sonkát ír bele. Persze így is nagyon finom, na de mikor van benne még egy kicsi csípős szalámi, gomba, mozzarella – vagy amit még szeretünk –, csak még ízgazdagabb, finomabb lesz.
Nem akartuk magában enni, így csináltam hozzá salátát és öntetet is, nem panaszkodott miatta senki, sőt! ;)
Pizzás csiga
Hozzávalók:
A tésztához:
Elkészítés: Először kimérem a lisztet egy tálba, hozzáadom a sót és az olajat. Ezután felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben, és a maradék tejjel a liszthez adom. Jól kidolgozom a tésztát, és meleg helyen, letakarva 1 órán át kelesztem. A tésztába még lehet tenni apróra vágott aszalt paradicsomot is, hogy még finomabb legyen.
Amíg kel a tészta, meg lehet csinálni a salátát és az öntetet.
Saláta
Hozzávalók:
Elkészítés: Felszeletelem a hagymát, a paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot. Egy tálba teszem, borsozom, sózom, meglocsolom egy kevés olívaolajjal, és jól összekeverem.
Öntet
Hozzávalók:
Elkészítés: A tejfölhöz adjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és alaposan összekeverjük.
Ha a tésztánk megkelt, akkor szépen kinyújtjuk 1,5-2 cm vastagra. Megkenjük pizzakrémmel, és jöhet rá a feltét, amit szeretnénk.
Ha ez is megvan, akkor feltekerjük, és 2 cm-es csigákat vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.
A tepsiben ne tegyük egymás mellé szorosan, mert még kelni fognak, és összesülnének.
220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ha kisültek a csigák, a salátával és az öntettel tálaljuk. Az biztos, hogy mind el fog fogyni 😉