Írd be, mit keresel:

Csokitorta csakis ünnepi alkalmakra

Ha ünnepelni szeretnénk, tortával tesszük, legyen az születésnap, névnap, évforduló – de persze ünneplésre mindig kereshetünk okot, főleg ha van egy ilyen brutális csokitorta-receptünk!

Ennek az elképesztően finom csokoládétortának nem bonyolult vagy nehéz az elkészítése, viszont nagyon fontos, hogy jó minőségű kakaóport és csokoládét használjunk hozzá, hiszen ez a lelke ennek a desszertnek. Nem pikk-pakk desszert, mert sütni, hűteni is kell, de megéri a ráfordított időt és türelmet.

Mivel nagyon intenzíven csokoládés ez a torta, érdemes gyümölccsel díszíteni, tálalni, de akár a piskótalapot is megkenhetjük egy réteg savanykásabb lekvárral a csokikrém előtt. Nagyon jól illik hozzá szezonban az eper, a málna, a meggy vagy akár a ribizli is, de kellemes áfonyával, filézett naranccsal is.

Cookta - 2016.04.10.
Csokitorta csakis ünnepi alkalmakra

Forrás:
iStock

Nagyon csokis csokoládétorta

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

A kakaós piskótához:

  • 7 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 13 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A csokikrémhez:

  • 1,5 dl tejszín
  • 12 dkg cukor
  • 7 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját is, végül hozzászitáljuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű kikent, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából, és vízszintesen félbevágjuk.

A krémhez felmelegítjük a tejszínt a cukorral, ha feloldódott, hozzákeverjük a kakaóport, a felaprított csokoládét, legvégül a vajat. A tűzről levéve hagyjuk hűlni, majd dermedésig a hűtőbe tesszük.

A kihűlt krémet átkeverjük, felét betöltjük a két lap közé, majd kívülről is bevonjuk vele a tortát.

Díszíthetjük málnával, eperrel, tetszés szerinti gyümölccsel vagy csokireszelékkel, tálaláskor kínálhatunk hozzá egy kis tejszínhabot.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.