Írd be, mit keresel:

Selymes @túrókrém házilag

Amint kitavaszodik, egyre jobban kívánjuk a friss ízeket, a sütés nélküli desszerteket, a könnyű pohárkrémeket, fagylaltokat. Ez a túrókrém nagyon könnyű, selymes, 10 perc alatt kész – magában vagy rétegezve is tökéletes!

A könnyű, habos, kicsit citromos, kicsit vaníliás túrókrémet uzsonnára éppen úgy elkészíthetjük, mint ünnepibb desszertnek, ugyanis nagyon jól kombinálható mindenféle szezonális vagy akár fagyasztott gyümölcsökkel, piskótával, keksszel vagy ropogós corn flakesszel rétegezve pohárdesszertnek, de Túró Rudi-kedvelők akár csokoládédarabokkal is gazdagíthatják.

Mivel már kapható eper, mi most ezzel ajánljuk, de málnával, áfonyával, meggyel, őszi- vagy sárgabarackkal, de akár banánnal, kivivel, ananásszal is isteni.

Cookta - 2016.04.14.
Selymes @túrókrém házilag

Forrás:
iStock

Könnyű túrókrém házilag

Hozzávalók:

A túrókrémhez:

  • 25 dkg krémes túró
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejszín

Az epres réteghez:

  • 25 dkg eper
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés: Az epret megmossuk, leveleit lecsipkedjük, szeletekre-darabokra vágjuk, majd meghintjük a porcukorral, meglocsoljuk egy kis citromlével, és félretesszük.

A túrót a cukorral, a mascarponéval, a citrom reszelt héjával és a vanília kikapart maghaival simára keverjük. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.

A túrókrémet és a cukrozott epret kelyhekbe vagy poharakba rétegezzük, és a hűtőbe tesszük tálalásig.

Tálaláskor megszórhatjuk a tetejét csokiforgáccsal vagy csokis zabpehellyel.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.