Amint kitavaszodik, egyre jobban kívánjuk a friss ízeket, a sütés nélküli desszerteket, a könnyű pohárkrémeket, fagylaltokat. Ez a túrókrém nagyon könnyű, selymes, 10 perc alatt kész – magában vagy rétegezve is tökéletes!
A könnyű, habos, kicsit citromos, kicsit vaníliás túrókrémet uzsonnára éppen úgy elkészíthetjük, mint ünnepibb desszertnek, ugyanis nagyon jól kombinálható mindenféle szezonális vagy akár fagyasztott gyümölcsökkel, piskótával, keksszel vagy ropogós corn flakesszel rétegezve pohárdesszertnek, de Túró Rudi-kedvelők akár csokoládédarabokkal is gazdagíthatják.
Mivel már kapható eper, mi most ezzel ajánljuk, de málnával, áfonyával, meggyel, őszi- vagy sárgabarackkal, de akár banánnal, kivivel, ananásszal is isteni.
Könnyű túrókrém házilag
Hozzávalók:
A túrókrémhez:
Az epres réteghez:
Elkészítés: Az epret megmossuk, leveleit lecsipkedjük, szeletekre-darabokra vágjuk, majd meghintjük a porcukorral, meglocsoljuk egy kis citromlével, és félretesszük.
A túrót a cukorral, a mascarponéval, a citrom reszelt héjával és a vanília kikapart maghaival simára keverjük. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.
A túrókrémet és a cukrozott epret kelyhekbe vagy poharakba rétegezzük, és a hűtőbe tesszük tálalásig.
Tálaláskor megszórhatjuk a tetejét csokiforgáccsal vagy csokis zabpehellyel.