Nagyon szeretjük a gesztenyepürét, de még annál is jobban a krémes, könnyű gesztenyehabot, elegánsabb nevén gesztenyemousse-t. Nagyon egyszerű, gyors, mégis elegáns és ünnepi desszert is lehet.
Sütni, főzni ennél a receptnél nem kell, négy alapanyag szükséges hozzá csupán, és elkészítése 10 perc. Vagy még annyi se. Az alapreceptet gazdagíthatjuk rumba áztatott mazsolával, csokiöntettel, de nagyon jól illik hozzá a meggy, még inkább a rumos meggy. Rétegezhetjük babapiskótával, megszórhatjuk piskótamorzsával, tovább fokozva az élvezeteket, és mutatós pohárdesszertté alakítva az egyszerű gesztenyehabot.
Még azok is odalesznek érte, akik a gesztenyét általában nem kedvelik – legtöbb cukrászdában és receptben száraz, fojtós a gesztenye. Itt bizony nem, éppen ellenkezőleg: selymes, krémes, könnyű, habos!
Gesztenyemousse
Hozzávalók:
Elkészítés: A gesztenyepürét lereszeljük, hozzáadjuk a mascarponét és a rumot, simára keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd a gesztenyés mascarponéhoz keverjük, finoman összeforgatjuk.
Poharakba, tálkákba porciózzuk, de habzsákba is szedhetjük, és ebből nyomhatjuk a kelyhekbe, poharakba, ha csinosabb desszertet szeretnénk.