Írd be, mit keresel:

@Gesztenyehab 10 perc alatt csupán 4 alapanyagból

Nagyon szeretjük a gesztenyepürét, de még annál is jobban a krémes, könnyű gesztenyehabot, elegánsabb nevén gesztenyemousse-t. Nagyon egyszerű, gyors, mégis elegáns és ünnepi desszert is lehet.

Sütni, főzni ennél a receptnél nem kell, négy alapanyag szükséges hozzá csupán, és elkészítése 10 perc. Vagy még annyi se. Az alapreceptet gazdagíthatjuk rumba áztatott mazsolával, csokiöntettel, de nagyon jól illik hozzá a meggy, még inkább a rumos meggy. Rétegezhetjük babapiskótával, megszórhatjuk piskótamorzsával, tovább fokozva az élvezeteket, és mutatós pohárdesszertté alakítva az egyszerű gesztenyehabot.

Cookta - 2016.04.15.
@Gesztenyehab 10 perc alatt csupán 4 alapanyagból

Forrás:
iStock

Még azok is odalesznek érte, akik a gesztenyét általában nem kedvelik – legtöbb cukrászdában és receptben száraz, fojtós a gesztenye. Itt bizony nem, éppen ellenkezőleg: selymes, krémes, könnyű, habos!

Gesztenyemousse

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 12,5 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál rum vagy 1 teáskanál rumaroma
  • édesebb szájúaknak: porcukor ízlés szerint

Elkészítés: A gesztenyepürét lereszeljük, hozzáadjuk a mascarponét és a rumot, simára keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd a gesztenyés mascarponéhoz keverjük, finoman összeforgatjuk.

Poharakba, tálkákba porciózzuk, de habzsákba is szedhetjük, és ebből nyomhatjuk a kelyhekbe, poharakba, ha csinosabb desszertet szeretnénk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.