Írd be, mit keresel:

Különleges fogások díjnyertes borokra hangolva

A Budai Gesztenyésben nagy hagyománya van a havonta esedékes borvacsoráknak. Április 21-én este 7 órától a Matias Pincészet borai mellé készül különleges ételsor.

A Matias Borászat a legmagasabb szakmai színvonalat képviseli, ezt bizonyítják legfrissebb elismerései: 2015-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott és a VinCE győztes bora lett a 2011-es Cabernet Franc, pár hete pedig a Finger Lakes International Wine Competition versenyén az Egyesült Államokban nyerte el a nagy aranydíjat, vagyis a Double Gold elismerést a Pécsi Hárslevelű Jégborral.

A pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi borászatok gondosságához és mívességéhez hasonlítható, ugyanakkor a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, így a szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására. A Matias pincészet több mint 100 ha szőlőterülettel rendelkezik, Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékeken. A termesztett fajták között megtalálható a magyar és világfajták szinte teljes szortimentje. A pincészet fő borásza Kiss Gábor, akinek saját neve alatt futó borai is számos borversenyen foglalnak el előkelő helyezést.

Cookta - 2016.04.16.
Különleges fogások díjnyertes borokra hangolva

Forrás:
iStock

A Budai Gesztenyés séfje a borokhoz megálmodott ételekkel készül:

  • Rozé 2015 Pécs és Szekszárd házasítása – Lazacszusi rózsaborsos rebarbarával
  • Pécsi Vers Cuvée Irsai Olivér bázissal 2015 – Bébipolip és fogastatár turbolyával és bodzával
  • Pécsi Rajnai Rizling 2013 – Nyúlgerinc vajas spárgával és szarvasgombapestóval
  • Villányi Próza Cuvée Merlot és Cabernet Sauvignon 2013 – Konyakos kacsamell fűszeres eperrel
  • Szekszárdi Merlot 2011 – Konfitált mangalicapofa szilvával és burgonyatortával
  • Cabernet Franc Grande Selection Villány 2011 – Tonkababos csokoládéban érlelt borjúszűz mákos gubával és meggyel
  • Pécsi Hárslevelű Jégbor 2011 – Hársfamézes libamáj mille feuille mazsolafagylalttal

Bővebb információ és foglalás: www.budaigesztenyes.hu vagy +36 23 450 534

Időpont: 2016. április 21. 19:00

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.