A Budai Gesztenyésben nagy hagyománya van a havonta esedékes borvacsoráknak. Április 21-én este 7 órától a Matias Pincészet borai mellé készül különleges ételsor.
A Matias Borászat a legmagasabb szakmai színvonalat képviseli, ezt bizonyítják legfrissebb elismerései: 2015-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott és a VinCE győztes bora lett a 2011-es Cabernet Franc, pár hete pedig a Finger Lakes International Wine Competition versenyén az Egyesült Államokban nyerte el a nagy aranydíjat, vagyis a Double Gold elismerést a Pécsi Hárslevelű Jégborral.
A pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi borászatok gondosságához és mívességéhez hasonlítható, ugyanakkor a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, így a szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására. A Matias pincészet több mint 100 ha szőlőterülettel rendelkezik, Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékeken. A termesztett fajták között megtalálható a magyar és világfajták szinte teljes szortimentje. A pincészet fő borásza Kiss Gábor, akinek saját neve alatt futó borai is számos borversenyen foglalnak el előkelő helyezést.
A Budai Gesztenyés séfje a borokhoz megálmodott ételekkel készül:
Bővebb információ és foglalás: www.budaigesztenyes.hu vagy +36 23 450 534
Időpont: 2016. április 21. 19:00