Írd be, mit keresel:

Epres-rebarbarás @sajttorta – pohárban

Az eper mellett megjelent a rebarbara is a piacokon, zöldségeseknél, ami azért is jó hír, mert mennyeien illenek egymáshoz. Aki még nem készített rebarbarát, ezzel a recepttel nem csalódhat: egyszerű, gyors és nagyon finom.

A rebarbara alapvetően zöldség, a sóska rokona, amit bizonyít az is, hogy igen savanyú. Bár nagyon alacsony a kalóriatartalma, édesítés nélkül nem fogyasztható – ahogy a sóska sem. Húsos szára fogyasztható, amit érdemes késsel meghámozni, finoman lehúzni a külső bőrt, és ha nagyon szálas, akkor attól is megszabadítani.

Cookta - 2016.04.19.
Epres-rebarbarás @sajttorta – pohárban

Forrás:
iStock

Nyersen nem fogyasztható, párolva, sütve, főzve viszont rengeteg formában használhatjuk. Főzhetünk belőle fanyar-édes, üdítő levest, lekvárt, szörpöt, kompótot, tehetjük pitébe, kevert tésztába. Nagyon jól illik hozzá az eper és az alma, leggyakrabban ezekkel párosítva használjuk, hogy savasságát elvegyük.

Ebbe a krémes és izgalmas pohárdesszertbe gyors kompótként kerül, pár perc alatt összefőzve egy kis eperrel és vaníliával. A többi réteg ropogós kekszmorzsa és könnyű sajtkrémes hab – a pihentetést nem számítva fél órán belül készen is van ez a tavaszi desszertcsoda.

Forrás:
iStock

Epres-rebarbarás sajttorta-pohárkrém

Hozzávalók:

A gyümölcsös réteghez:

  • 3 vastagabb, húsos szál rebarbara
  • 20 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília

A sajtkrémhez:

  • 12,5 dkg mascarpone krémsajt
  • 12,5 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál porcukor

A kekszes réteghez:

  • 10 dkg zabkeksz vagy omlós keksz

Elkészítés: A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk és 1-2 centis darabokra vágjuk, majd a cukorral és egy nagyon pici vízzel feltesszük főni. Gyorsan megfő és szétesik, rengeteg levet ereszt, ezért elég az induláshoz egy pici víz csupán. Közben az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk, a rebarbarához adjuk a vaníliarúd kikapart magjainak felével, 1-2 percig főzzük, majd levéve a tűzről hagyjuk kihűlni.

Közben a kétféle sajtkrémet a porcukorral és a maradék vaníliával elkeverjük. A tejszínt habbá verjük, először csak néhány kanálnyit adunk a sajtkrémhez, ezzel fellazítjuk, majd a többi tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.

A kekszet morzsásra törjük aprítógépben, és poharak, kelyhek vagy tálkák aljára teszünk belőle 1-2 kanálnyit. Erre rétegezzük a sajtkrémes habot és az epres rebarbarát. A hűtőbe tesszük, hogy kissé összeérjenek az ízek.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.