Írd be, mit keresel:

Csirkenuggets – a gyerekkedvenc házilag

A gyorséttermek kínálatában a gyerekek egyik kedvence a bundázott csirkés falatkák. Nem egyszerű rántott csirkedarabokról van szó, de elkészítése egyszerű, és biztosan tudjuk, mi van benne.

Nemcsak gyorséttermek kínálják, de élelmiszerboltok mélyhűtőpultjaiban is megtaláljuk sokféle változatban és alakban – sokszor számos feleslegesnek tűnő adalékanyaggal, ráadásul elég borsos áron. Miért ezt választanánk, ha elkészíthetjük magunk is, méghozzá mindenféle hókuszpókusz nélkül?

A csirkenuggets – vagyis csirkefalatkák – pépesített húsból készülnek, ezért omlósabb, kevésbé rágós, mint a natúr hús, talán ezért is szeretik olyan nagyon a gyerekek. Egy konyhai robotgéppel egyszerűen elvégezhető a pépesítés, utána jöhet a fűszerezés, a formázás, a panírozás és a sütés. Ami a sütést illeti: a hagyományos olajos sütés helyett kipróbálhatjuk a sütőben sütést. Ehhez a bundázott falatokat spricceljük meg olajjal, és sütőpapírral fedett sütőlapon süssük pirosra a forró sütőben – így egészségesebb, de kicsit szárazabb lesz a kész csirkenuggets.

Cookta - 2016.04.21.
Csirkenuggets – a gyerekkedvenc házilag

Forrás:
iStock

Ha felnőtteknek készül, fűszerezhetjük is a húsmasszát vagy akár a bundát, tehetünk bele chilit vagy zöldfűszert, színes borsot. A klasszikus ketchup helyett is készíthetünk fűszeres joghurtos mártogatót, vagy akár pikáns wasabis majonézt – baráti beszélgetések, borozások jó kísérője lehet, izgalmasan fűszerezve ugyanis tényleg ellenállhatatlan – és nem csak a gyerekek kedvence.

Ha már nekiállunk, érdemes nagyobb adagot készíteni, és panírozva lefagyasztani – így bármikor előkapható, ha egy gyors vacsoramegoldásra van szükségünk.

Forrás:
iStock

Csirkenuggets házilag

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 1 maréknyi reszelt kemény sajt
  • 1/2 citrom leve
  • bors

A bundázáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa (akár egy kis szezámmaggal keverve)

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés: A csirkemellfiléket felkockázzuk, és konyhai késes aprítógépben pépesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. A húsmasszából tallérokat formázunk, lisztbe, kis sóval felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.