Írd be, mit keresel:

Lenyűgöző desszert: @csokoládés @pohárkrém @eperrel

A csokoládét – gondolom – mindenki szereti, én például függő vagyok. Sütni azonban nem mindenki szeret, de még ők is készíthetnek ellenállhatatlan csokis finomságot, például ezt a mutatós pohárkrémet.

Ebéd utáni desszertnek vagy hétvégi nyalánkságnak is ideális a krémes pohárkrém. Mivel a csokoládé és az eper nagyon jó barátságban vannak egymással, így ebben a pohárkrémben mindkettő megtalálható. A két rétegnek külön-külön kell megdermednie, így kétszer is kell rövidebb időt foglalatoskodnunk vele, de megéri, mert a végeredmény nagyon finom.

Cookta - 2016.04.22.
Lenyűgöző desszert: @csokoládés @pohárkrém @eperrel

Forrás:
Kard Éva

Joghurtos csokoládékrém epervelővel

Hozzávalók a joghurtos csokoládékrémhez:

  • 3,5 dl citromízű joghurt
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg zselatin (por)

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük le, és keverjük simára a joghurttal. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejet és a zselatint. Ezután kevergetve melegítsük forráspontig, melegítés közben a zselatin szépen feloldódik, majd öntsük bele a poharakba.

A meleg krémet hagyjuk hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Az epervelő hozzávalói:

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1,5 dl víz
  • 1 dkg zselatin (por)

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk félbe a nagyobb szemeket.

Ezután öntsünk hozzá 1 dl vizet, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd forraljuk fel, és főzzük kb. 2 percig – tovább ne nagyon, mert szétesnek az eperszemek.

A maradék vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután öntsük hozzá az eperhez, majd óvatosan keverjük össze, és hűtsük le, hogy éppen csak langyos legyen.

Vegyük ki a hűtőből a megdermedt krémet, majd kanalazzuk rá az epervelőt. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy az epres réteg is teljesen megdermedjen.

Forrás:
Kard Éva

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az elkészült pohárkrémet, majd rögtön kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.