A csokoládét – gondolom – mindenki szereti, én például függő vagyok. Sütni azonban nem mindenki szeret, de még ők is készíthetnek ellenállhatatlan csokis finomságot, például ezt a mutatós pohárkrémet.
Ebéd utáni desszertnek vagy hétvégi nyalánkságnak is ideális a krémes pohárkrém. Mivel a csokoládé és az eper nagyon jó barátságban vannak egymással, így ebben a pohárkrémben mindkettő megtalálható. A két rétegnek külön-külön kell megdermednie, így kétszer is kell rövidebb időt foglalatoskodnunk vele, de megéri, mert a végeredmény nagyon finom.
Joghurtos csokoládékrém epervelővel
Hozzávalók a joghurtos csokoládékrémhez:
A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük le, és keverjük simára a joghurttal. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejet és a zselatint. Ezután kevergetve melegítsük forráspontig, melegítés közben a zselatin szépen feloldódik, majd öntsük bele a poharakba.
A meleg krémet hagyjuk hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Az epervelő hozzávalói:
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk félbe a nagyobb szemeket.
Ezután öntsünk hozzá 1 dl vizet, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd forraljuk fel, és főzzük kb. 2 percig – tovább ne nagyon, mert szétesnek az eperszemek.
A maradék vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután öntsük hozzá az eperhez, majd óvatosan keverjük össze, és hűtsük le, hogy éppen csak langyos legyen.
Vegyük ki a hűtőből a megdermedt krémet, majd kanalazzuk rá az epervelőt. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy az epres réteg is teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az elkészült pohárkrémet, majd rögtön kínáljuk.