Írd be, mit keresel:

Egri Csillag Weekend, az új fehérbor ünnepe

Idén ötödik alkalommal – 2016. április 29-30-án és május 1-jén – rendezik meg Eger új fehérbora, az Egri Csillag tiszteletére a fesztivált.

Az Egri Bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, megmutatva ezzel a borvidék kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget. A rendezvény helyszíne idén a Dobó tér lesz.

A korábbi Egri Csillag Borfesztivált idén átkeresztelték, mostantól Egri Csillag Weekend lesz az esemény neve. Mintegy 20 borászat mutatja be idei Egri Csillag borát és Egri Bikavérét, ezen túl a gasztronómia is nagy szerepet kap. A Food Truck Show 10 kamionnal és a legjobb street food ételekkel lesz jelen, valamint jó néhány egri étterem is kitelepül a rendezvényre.

A gasztronómia mellett több színpadon lesznek koncertek és ifjúsági programok is, a belépés ingyenes.

Programok, borászatok, kóstolók, tudnivalók >>

Cookta - 2016.04.29.
Egri Csillag Weekend, az új fehérbor ünnepe

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.