Írd be, mit keresel:

Meggyes @csokibonbon szívvel, lélekkel

Anyák napján egy csokor virág mellett megajándékozhatjuk az édesanyákat, nagymamákat saját magunk készítette bonbonnal is. Persze ne gondoljunk valami túlbonyolított bonbonkészítésre. Ez a készítési mód nagyon egyszerű!

Mutatós és nagyon finom csokibonbont készíthetünk ezzel a módszerrel: a csokoládét csak fel kell olvasztani, majd a szilikon bonbonformákat egy ecset segítségével bevonni. Ezután megtölteni az előre elkészített meggyes csokoládékrémmel, majd lezárni a szintén felolvasztott csokoládéval. A hűtőben rövid idő alatt teljesen megdermed, és egy szép díszcsomagolásban megajándékozhatjuk vele szeretteinket.

Cookta - 2016.04.30.
Meggyes @csokibonbon szívvel, lélekkel

Forrás:
Kard Éva

A saját magunk készítette bonbon talán nem olyan formás és szép, mint a boltban vásárolt, de szeretteinknek biztosan nagy örömöt szerzünk majd vele.

Forrás:
Kard Éva

Meggyes csokoládékrémmel töltött bonbon

Hozzávalók:

  • 25 dkg csokoládé (60%-os)
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 0,5 dl tejszín
  • 2-3 evőkanál apróra vágott, konyakban áztatott meggy
  • pár csepp olaj

Elkészítés: A csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat, és vízgőz fölött olvasszuk fel.

Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (Egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét.)

Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, és ismét kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.

A fehér csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, majd vízgőz fölött kezdjük el felolvasztani. Közben apránként keverjük hozzá a tejszínt, hogy folyósabb állagot kapjunk. Azért figyeljünk, nehogy túl folyós legyen, elképzelhető, hogy nem kell hozzá az összes tejszín.

A konyakba – esetleg rumba – áztatott meggyet alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. A felolvasztott csokoládéhoz ezután keverjük hozzá az apróra összevágott meggyet, majd kanalazzuk bele a formákba úgy, hogy ne legyen teljesen tele a forma.

Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkáskanállal kanalazzuk a töltelék tetejére. Egy spatula segítségével egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből, majd óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.

Forrás:
Kard Éva

Az elkészült bonbonokat tegyük bele egy bonbontartóba, és úgy kínáljuk. Szép díszcsomagolásban ízlés szerint el is ajándékozhatjuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.