Anyák napján egy csokor virág mellett megajándékozhatjuk az édesanyákat, nagymamákat saját magunk készítette bonbonnal is. Persze ne gondoljunk valami túlbonyolított bonbonkészítésre. Ez a készítési mód nagyon egyszerű!
Mutatós és nagyon finom csokibonbont készíthetünk ezzel a módszerrel: a csokoládét csak fel kell olvasztani, majd a szilikon bonbonformákat egy ecset segítségével bevonni. Ezután megtölteni az előre elkészített meggyes csokoládékrémmel, majd lezárni a szintén felolvasztott csokoládéval. A hűtőben rövid idő alatt teljesen megdermed, és egy szép díszcsomagolásban megajándékozhatjuk vele szeretteinket.
A saját magunk készítette bonbon talán nem olyan formás és szép, mint a boltban vásárolt, de szeretteinknek biztosan nagy örömöt szerzünk majd vele.
Meggyes csokoládékrémmel töltött bonbon
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat, és vízgőz fölött olvasszuk fel.
Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (Egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét.)
Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, és ismét kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
A fehér csokoládét tördeljük bele egy fémtálba, majd vízgőz fölött kezdjük el felolvasztani. Közben apránként keverjük hozzá a tejszínt, hogy folyósabb állagot kapjunk. Azért figyeljünk, nehogy túl folyós legyen, elképzelhető, hogy nem kell hozzá az összes tejszín.
A konyakba – esetleg rumba – áztatott meggyet alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. A felolvasztott csokoládéhoz ezután keverjük hozzá az apróra összevágott meggyet, majd kanalazzuk bele a formákba úgy, hogy ne legyen teljesen tele a forma.
Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkáskanállal kanalazzuk a töltelék tetejére. Egy spatula segítségével egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből, majd óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.
Az elkészült bonbonokat tegyük bele egy bonbontartóba, és úgy kínáljuk. Szép díszcsomagolásban ízlés szerint el is ajándékozhatjuk.