Szilveszter, keresztelők, szülinapok és esküvők. Mind-mind olyan esemény, ahol pezsgővel koccintunk, de rendszerint nem fogyasztunk el belőle egy teljes üveggel.
Míg a megbontott üveg bort napokig ihatjuk, sőt a maradékot felhasználhatjuk mártásokhoz, rizottókhoz, levesekhez vagy akár vadételekhez, addig a megbontott üveg, immár szénsavmentes pezsgő vagy prosecco legtöbbször a lefolyóban landol. Vagyis landolt addig, míg rá nem bukkantunk egy elképesztő trükkre! Igaz, egyelőre csak az elméletnek örülhetünk, mivel a kipróbálásig még nem jutottunk el.
A trükk a következő:
Ahogy a mazsola a pezsgőben landol, eleinte majd a felszínen úszik ugyan, de már akkor is látható lesz, ahogyan a szén-dioxid megjelenik a mazsola ráncai között. Az idő elteltével pedig, ahogyan megszívja magát, lesüllyed az üveg aljára, és akkor fejti csak ki igazán a hatását.
A buborékok újra megjelennek. Tiszta mágia, nem igaz?