Írd be, mit keresel:

A bontott üveg pezsgő mától nem a lefolyóban végzi!

Szilveszter, keresztelők, szülinapok és esküvők. Mind-mind olyan esemény, ahol pezsgővel koccintunk, de rendszerint nem fogyasztunk el belőle egy teljes üveggel.

Míg a megbontott üveg bort napokig ihatjuk, sőt a maradékot felhasználhatjuk mártásokhoz, rizottókhoz, levesekhez vagy akár vadételekhez, addig a megbontott üveg, immár szénsavmentes pezsgő vagy prosecco legtöbbször a lefolyóban landol. Vagyis landolt addig, míg rá nem bukkantunk egy elképesztő trükkre! Igaz, egyelőre csak az elméletnek örülhetünk, mivel a kipróbálásig még nem jutottunk el.

A trükk a következő:

  • fogjunk pár szem mazsolát
  • dobjuk bele az üvegbe vagy pohárba
  • várjuk meg, míg kifejti hatását

Cookta - 2016.05.02.
A bontott üveg pezsgő mától nem a lefolyóban végzi!

Forrás:
Flickr – (Mariam)

Ahogy a mazsola a pezsgőben landol, eleinte majd a felszínen úszik ugyan, de már akkor is látható lesz, ahogyan a szén-dioxid megjelenik a mazsola ráncai között. Az idő elteltével pedig, ahogyan megszívja magát, lesüllyed az üveg aljára, és akkor fejti csak ki igazán a hatását.

A buborékok újra megjelennek. Tiszta mágia, nem igaz?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.