Írd be, mit keresel:

@Boldogságtorta csokoládésan, eperrel

Csokoládét szinte naponta fogyasztunk kisebb-nagyobb mennyiségben: sokak szerint függőséget okozó legális drog, ami nyilvánvaló túlzás, de az biztos, hogy van köze a függőséghez. Mindez pedig a boldogsághormonnak is nevezett endorfin miatt van, amit nem a csoki tartalmaz, hanem mi termeljük.

Az endorfin – vagyis boldogsághormon – az agyunkban termelődő úgynevezett neurotranszmitter, vagyis hírvivő, ami fájdalom esetében csökkenti a szervezetet bántó tüneteket, ha pedig nincs fájdalom, képes euforikus élményt kiváltani, hasonlót ahhoz, mint amikor szerelmesek vagyunk.

Cookta - 2016.05.02.
@Boldogságtorta csokoládésan, eperrel

Forrás:
iStock

Érdemes tudni azt is, hogy ehhez nem kell táblányi mennyiség, elég kevés is, mondjuk annyi, amennyi egy szelet csokoládétortába kerül. Ráadásul ez recept nagyon csokis, liszt és tejtermék nincs benne, így gluténmentes, laktózmentes – már ha igazi étcsokoládéból készítjük.

Csokoládétorta liszt nélkül, eperrel

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 10 dkg porcukor (nyírfacukor is használható hozzá)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • pár csepp olaj
  • 20 dkg eper

Elkészítés: A lisztmentes csokoládéhoz az egész tojásokat nagyon habosra keverjük a porcukorral (vagy a nyírfacukorral), majd hozzákeverjük a gőz fölött vagy mikróban megolvasztott étcsokoládét. Beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert darált mandulát.

A tésztamasszát sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Amikor kihűlt, a formából kiemeljük, tortatálra helyezzük.

A tetejére az étcsokoládét felkockázzuk, és vízgőz felett néhány csepp olajjal megolvasztjuk. A kihűlt csokitorta tetejére locsoljuk, majd megmosott, feldarabolt eperrel díszítjük.

Forrás:
iStock

Pofonegyszerű – és boldogság készíteni is, enni is!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.