Írd be, mit keresel:

Bocuse d’Or szakácsverseny – nem csak séfeknek

A napokban a közmédia több műsora és csatornája is kiemelten foglalkozik a Bocuse d'Or szakácsversennyel. Az európai döntőnek május 10-én és 11-én Budapest ad otthont.

A Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjében Széll Tamás és csapata képviseli Magyarországot. Az európai döntőn húsz ország legjobb séfjei közül választják ki azt a 11-et, akik indulhatnak a 2017-es lyoni világdöntőn. A fő alapanyagok: a gímszarvasborjú és a dunai kecsege, illetve annak kaviárja lesz.

Múlt hét vasárnaptól naponta látható a Bocuse d'Or – Ízek forradalma című riportsorozata a Dunán, amellyel a nézőket az ízek birodalmába kalauzolják, illetve ellátogatnak Széll Tamás és a magyar csapat felkészülésére is.

Cookta - 2016.05.03.
Bocuse d’Or szakácsverseny – nem csak séfeknek
Bocuse d'Or magyar döntő

Bocuse d’Or magyar döntő
Forrás:
Bocuse D’or -hungary

A legekhez a nézők is csatlakozhatnak, ehhez mindössze csak annyit kell tenni, hogy május 11-ig a pályázók elküldik egy étel receptjét – a két adott hozzávalóból – hal vagy vadhús –, illetve egy videoüzenetet az étel történetéről. A versenymunkákat a fozzonvelunk@mtva.hu e-mail címen várják.

A legjobb, legötletesebb, illetve leglátványosabb ételeket és recepteket pedig bemutatják műsoraikban.

A Bocuse d’Or európai döntőjét a budapesti Hold utcai Belvárosi Piacon kialakított szurkolói központ óriáskivetítőjén követhetítek nyomon. A műsorokat pedig az alábbi linken!

(Forrás: MTI, fotó: Bocuse D’or Hungary)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.