A napokban a közmédia több műsora és csatornája is kiemelten foglalkozik a Bocuse d'Or szakácsversennyel. Az európai döntőnek május 10-én és 11-én Budapest ad otthont.
A Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjében Széll Tamás és csapata képviseli Magyarországot. Az európai döntőn húsz ország legjobb séfjei közül választják ki azt a 11-et, akik indulhatnak a 2017-es lyoni világdöntőn. A fő alapanyagok: a gímszarvasborjú és a dunai kecsege, illetve annak kaviárja lesz.
Múlt hét vasárnaptól naponta látható a Bocuse d'Or – Ízek forradalma című riportsorozata a Dunán, amellyel a nézőket az ízek birodalmába kalauzolják, illetve ellátogatnak Széll Tamás és a magyar csapat felkészülésére is.
A legekhez a nézők is csatlakozhatnak, ehhez mindössze csak annyit kell tenni, hogy május 11-ig a pályázók elküldik egy étel receptjét – a két adott hozzávalóból – hal vagy vadhús –, illetve egy videoüzenetet az étel történetéről. A versenymunkákat a fozzonvelunk@mtva.hu e-mail címen várják.
A legjobb, legötletesebb, illetve leglátványosabb ételeket és recepteket pedig bemutatják műsoraikban.
A Bocuse d’Or európai döntőjét a budapesti Hold utcai Belvárosi Piacon kialakított szurkolói központ óriáskivetítőjén követhetítek nyomon. A műsorokat pedig az alábbi linken!
(Forrás: MTI, fotó: Bocuse D’or Hungary)