Írd be, mit keresel:

Magyar fesztivál sok gasztronómiával Hamburgban

A négynapos fesztivált Hansa város kikötője megnyitásának évfordulója alkalmából rendezik. Magyarország a hamburgi kikötő 827. „születésnapjára” rendezett ünnepségsorozat partnerországa.

Az eseményre szervezett fesztivál csütörtökön kezdődik a történelmi belváros közepén fekvő régi kikötői negyedben, ahol egy óriás betűkből kirakott Budapest-feliratot is elhelyeznek, ebben pedig a Hello Wood alkotócsoport közreműködik majd.


Cookta - 2016.05.04.
Magyar fesztivál sok gasztronómiával Hamburgban

Forrás:
Hello Wood

A fesztiválon gasztronómiai bemutatókat is tartanak, így Hamburg a mangalicából készült gulyástól a kézműves sörökig a magyar konyhaművészet hagyományaival és újításaival is megismerkedhet. Bemutatkozik számos formatervező és iparművész is, a színpadon pedig minden este fellép többek között a Budapest Klezmer Band és az ifjúsági Rajkó Zenekar.

(Forrás: MTI, fotó: flickr)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.