Hányszor hallottuk már, hogy a saláták unalmasak, és hogy nem lakik jól velük az ember! De ezek legtöbbször csak rossz beidegződések, illetve sztereotípiák. Aki tényleg így gondolja, biztosan nem evett még jó salátát, pedig léteznek ilyenek!
Nem feltétlenül úgy kell őket elképzelni, hogy egy pár fonnyadt levél csücsül az olajtól vagy víztől tocsogó tányérban. Rendíthetetlen salátagyűlölők, most figyeljetek!
Először is, ha salátát készítünk, mindenképp a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből válasszunk, hiszen ezek jóval ízletesebbek.
Egy salátánál nemcsak az ízre, de az állagokra is érdemes figyelni. Egy jó saláta roppanós „zöldekből”, ropogós és szuperegészséges olajos magvakból, és krémes vagy épp kemény sajtokból állhatnak, attól függően, hogy mi illik hozzá, vagy hogy melyik sajt számunkra a favorit. A lényeg, hogy használjuk őket, mert egy ízletes sajt minden ételt feldob!
Hogy kiadósabb is legyen a fogás, használjunk hüvelyeseket, tésztákat, kuszkuszt vagy bulgurt. Húsimádók pedig turbózzák fel a salijukat apróra vágott, sült vagy párolt húsokkal, halakkal.
Az öntet legyen változatos! Ne csak olívaolajat használjuk: jöjjenek a balzsamecetek, mustáros és joghurtos öntetek, de a narancs-, citrom- vagy lime-lé is tökéletes választás így nyár felé közeledve.
(Via: huffingtonpost, fotó: flickr)