Írd be, mit keresel:

Tippek és trükkök, hogy megszeressük a salátákat!

Hányszor hallottuk már, hogy a saláták unalmasak, és hogy nem lakik jól velük az ember! De ezek legtöbbször csak rossz beidegződések, illetve sztereotípiák. Aki tényleg így gondolja, biztosan nem evett még jó salátát, pedig léteznek ilyenek!

Nem feltétlenül úgy kell őket elképzelni, hogy egy pár fonnyadt levél csücsül az olajtól vagy víztől tocsogó tányérban. Rendíthetetlen salátagyűlölők, most figyeljetek!

Cookta - 2016.05.06.
Tippek és trükkök, hogy megszeressük a salátákat!

Először is, ha salátát készítünk, mindenképp a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből válasszunk, hiszen ezek jóval ízletesebbek.

Egy salátánál nemcsak az ízre, de az állagokra is érdemes figyelni. Egy jó saláta roppanós „zöldekből”, ropogós és szuperegészséges olajos magvakból, és krémes vagy épp kemény sajtokból állhatnak, attól függően, hogy mi illik hozzá, vagy hogy melyik sajt számunkra a favorit. A lényeg, hogy használjuk őket, mert egy ízletes sajt minden ételt feldob!

Hogy kiadósabb is legyen a fogás, használjunk hüvelyeseket, tésztákat, kuszkuszt vagy bulgurt. Húsimádók pedig turbózzák fel a salijukat apróra vágott, sült vagy párolt húsokkal, halakkal.

Az öntet legyen változatos! Ne csak olívaolajat használjuk: jöjjenek a balzsamecetek, mustáros és joghurtos öntetek, de a narancs-, citrom- vagy lime-lé is tökéletes választás így nyár felé közeledve.

(Via: huffingtonpost, fotó: flickr)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.