Néha túl szárazra, néha pedig túl ragacsosra sikerül? Ez nem feltétlenül baj, hiszen mindenkinek megvan a maga favoritja. De ha tökéletes élményre vágyunk, és arra, hogy mindenki ízlését eltaláljuk, fogadjuk meg az alábbi fortélyokat, és néha próbáljunk ki más-más ízesítést és egyéb extrákat. Így egyrészt soha nem fogjuk megunni ezt az édességet, másrészt ezekkel a kísérletezésekkel rátalálhatunk a tökéletes brownie receptjére.
- Ha szeretjük a ropogós széleket, süssük őket egyenként.
- Keverjünk a tésztába nutellát.
- Tegyünk a brownie tésztájába borsmentát, vagy csak szórjuk meg az elkészült süteményt a friss levelekkel.
- Olívaolaj helyett használjunk olvasztott vajat, ez nemcsak az ízét, de a süti állagát is megváltoztatja. Jóval gazdagabb és ragacsosabb lesz a végeredmény.
- Adjuk a csokidarabokat az olvasztott vajhoz, majd így keverjük bele a tésztába.
- A sütési idő felénél vegyük lejjebb a hőfokot.
- Adjunk instant kávéport vagy egy csésze eszpresszót a tésztához.
- Adjunk hozzá egy kevés chilit, teljesen más karaktere lesz az édességnek.
- Rakjunk a tészta közepébe Oreo-kekszet!
- Süssük alacsony fokozaton, legalább 3 órát!
- Ha extraragacsos élményre vágyunk, használjunk barnacukrot.
- Ha szuperzamatos, krémes állagra vágyunk, keverjünk a tésztába répapürét vagy céklát. A szuper textúra mellett szuper ízélményben is részünk lesz.
- Ha vegán, illetve gluténmentes változat lenne a nyerő számunkra, használjunk liszt helyett finomra őrölt fekete babot.
- Ha karamelles állagra vágyunk, adjunk hozzá krémsajtot.
- Ha pedig valami nagyon izgalmasra áhítozunk, akkor egy kevés Guinness sört. Ettől a süti közepe krémes, míg a szélei ropogósak és töredezettek lesznek.
- Süssük a tésztát gofrisütőben.
Mi képtelenek vagyunk dönteni ennyi szuper tipp közül. Nektek melyik tetszik a leginkább?
(Via: popsugar, fotó: flickr – Emma)