Idén Budapesten tartják a világ egyik legkomolyabb szakácsversenyének, a Bocuse d'Ornak európai döntőjét május 10-11-én. 20 ország méretteti meg szakácstudományát, tét a jövő évi lyoni Bocuse d'Or versenyre való kijutás.
Magyarországot Széll Tamás, a budapesti, Michelin csillagos Onyx étterem sous chefje képviseli a versenyben, segítője Szabó Kevin.
A döntő alapanyagai minden alkalommal változnak, idén a magyar helyszín miatt speciális magyar alapanyagokkal kell dolgozniuk a séfeknek. A kötelező idei alapanyagok a gímszarvas borjú, a kecsege és ennek kaviárja. A nehezítés végett mindkét versenynap egy meglepetés-fűszert is kapnak a versenyzők: kedden az ismertebb tárkony volt, szerdán pedig a kevésbé kurrens, de nagyon izgalmas turbolya a meglepetés-fűszer, amit kötelező belekomponálni a menübe.
A verseny menete:
Kezdés: 9:40
Halétel tálalása: 14:40
Húsétel tálalása: 15:15
Ünnepélyes eredményhirdetés: 18:00