Nagyon csokis, alig van benne liszt, az elkészítése egyszerű – igazi csokibomba, aminek az ízét egy kis fahéj gazdagítja –, és a rumba áztatott aszalt szilva teszi tökéletessé.
Önmagában is nagyon finom, de eperszezonban érdemes olvasztott csokoládéval bevonni és eperszemekkel díszíteni!
Aszalt szilvás csokitorta
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. A szilvákat fél órára a rumba áztatjuk.
2. Kizsírozzuk a tortaformát (kb. 23 cm átmérőjű).
3. A kakaót, a csokit, a vajat és vizet 14 dkg cukorral gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni.
4. A fehérjét felverjük a maradék cukorral.
5. A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a fahéjas lisztet, és óvatosan elkeverjük.
6. Hozzáadjuk a csokis keveréket.
7. A forma aljába öntünk egy kis tésztát, majd rászórjuk az aszalt szilvát, és hozzáadjuk a maradék tésztát.
8. Kb. 30 perc alatt készre sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.
9. Ha kihűlt, olvasztott csokival és eperrel díszítjük.
A receptet és a fotót Vecsernyés Renáta küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>