Írd be, mit keresel:

Aszalt szilvás csokitorta eperrel díszítve

Nagyon csokis, alig van benne liszt, az elkészítése egyszerű – igazi csokibomba, aminek az ízét egy kis fahéj gazdagítja –, és a rumba áztatott aszalt szilva teszi tökéletessé.

Önmagában is nagyon finom, de eperszezonban érdemes olvasztott csokoládéval bevonni és eperszemekkel díszíteni!

Cookta - 2016.05.12.
Aszalt szilvás csokitorta eperrel díszítve

Forrás:
Vecsernyés Renáta

Aszalt szilvás csokitorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt szilva
  • 1,5 dl rum
  • 2 dkg holland kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé (kb. 52%-os, a 70%-ossal nagyon keserű)
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl forró víz
  • 17 dkg cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 4 tojásfehérje (M-es méretű tojásoké)

Elkészítés:

1. A szilvákat fél órára a rumba áztatjuk.

2. Kizsírozzuk a tortaformát (kb. 23 cm átmérőjű).

3. A kakaót, a csokit, a vajat és vizet 14 dkg cukorral gőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni.

4. A fehérjét felverjük a maradék cukorral.

5. A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a fahéjas lisztet, és óvatosan elkeverjük.

6. Hozzáadjuk a csokis keveréket.

7. A forma aljába öntünk egy kis tésztát, majd rászórjuk az aszalt szilvát, és hozzáadjuk a maradék tésztát.

8. Kb. 30 perc alatt készre sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.

9. Ha kihűlt, olvasztott csokival és eperrel díszítjük.

Forrás:
Vecsernyés Renáta

A receptet és a fotót Vecsernyés Renáta küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.