Írd be, mit keresel:

@Csirkemell zsenge @spenóttal és olvadt @sajttal

Bár spenót egész évben kapható fagyasztva, a zsenge tavaszi spenótért érdemes elcsábulni, és nemcsak azért, mert tényleg egészséges, hanem mert nyersen és párolva is finom. Vagy egy kis csirkemellel, sajttal összesütve.

Szerencsére ma már többnyire figyelnek a termelők és a zöldségesek arra, hogy ne legyen homokos, földes a spenót, sok helyen termálvizes megoldással termesztik, így nem kell sokat pepecselni a mosással, ami a spenótkészítés legnagyobb macerája. Elég átöblíteni és lecsepegtetni, a párolása pedig néhány perc.

Cookta - 2016.05.12.
@Csirkemell zsenge @spenóttal és olvadt @sajttal

Forrás:
iStock

A csirkemell sokak kedvence, nem véletlenül: rendkívül jól variálható, kiadós, és gyorsan el is készül, ami fontos szempont, ha gyorsan szeretnénk finomat és egészségeset készíteni ebédre vagy vacsorára. Elég egy kis fűszerrel megszórni, serpenyőben elősütni néhány perc alatt, majd a spenóttal és egy kis reszelt sajttal újabb néhány percre a sütőbe dugni.

És ha már sajt: az olvadt, sült, esetleg kissé meg is pirult sajt minden fogást magasabb szintre emel. Mivel fűszeres a csirke és a spenót is, használhatunk semlegesebb ízű mozzarellát vagy trappistát is ehhez a fogáshoz, de igazán finom egy kis cheddar sajttal lesz…

Forrás:
iStock

Sült csirkemell fokhagymás spenóttal és cheddar sajttal

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 40 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • 5 dkg vaj
  • bors

Elkészítés: A csirkemellfiléket lapjában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vaj felét serpenyőbe rakjuk, és a csirkemelleket mindkét felükön pirosasra elősütjük, majd egy tepsibe áttesszük, aláöntjük az olvadt vajat.

A serpenyőbe beletesszük a maradék vajat, ha felolvadt, rádobjuk a megmosott, leszárított spenótot és az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, és néhányszor átkeverve megvárjuk, míg összeesik. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a krémsajtot, és 1-2 percig még forraljuk.

A spenótot egyenletesen elosztjuk a csirkemelleken, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 5 perc alatt megpirítjuk.

Tálalhatjuk párolt rizzsel vagy krumplipürével, de más gyors köretet is készíthetünk hozzá.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.