A csirkemell sokak kedvence: sovány, fehér húsa kiadós, jól variálható és rengeteg módon felhasználható. Mások azért nem kedvelik, mert "semmilyen", nincs karaktere. Ha nincs, hát adjunk neki! Egy gyors és ellenállhatatlan mediterrán receptet mutatunk!
Csirkemellet sütni mindenki tud, de csak kevesen képesek eltalálni a tökéletes állagot, amikor a hús szaftos, omlós: a legtöbben túlsütik vagy épp nem a megfelelő módon készítik, a végeredmény pedig tényleg száraz, unalmas és jellegtelen. Ahogy a rozé kacsamellnél, így a csirkemellnél is a kombinált sütés a tökéletes. Ez azt jelenti, hogy először serpenyőben kérget sütünk a húsra, utána pedig a sütőben néhány percig tovább sütjük: így lesz tökéletes.
Ha pedig nem csak szaftosan, de fűszeresen is szeretnénk, ez a parmezános-kakukkfüves változat az egyik legjobb választás. Salátával vagy párolt zöldségekkel a legfinomabb, szezonban érdemes egy kis spárgát készíteni hozzá.
Csirkemell fűszeres parmezánbundában
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellfiléket leöblítjük, leszárítjuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, kicsit összeforgatjuk, hogy mindenből mindenhova jusson. A reszelt parmezánt összekeverjük a zsemlemorzsával és a kakukkfűvel, és a csirkéket megforgatjuk a keverékben, kicsit rányomkodva a húsra.
Egy teflonos serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a csirkemellfilék mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, csipesszel megforgatva. Ekkor tepsibe áttesszük a húsokat, és 150 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Pont jól átsül, omlós, szaftos lesz – persze a bundának is köszönhetően!