Írd be, mit keresel:

Omlós @csirkemell fűszeres parmezánbundában

A csirkemell sokak kedvence: sovány, fehér húsa kiadós, jól variálható és rengeteg módon felhasználható. Mások azért nem kedvelik, mert "semmilyen", nincs karaktere. Ha nincs, hát adjunk neki! Egy gyors és ellenállhatatlan mediterrán receptet mutatunk!

Csirkemellet sütni mindenki tud, de csak kevesen képesek eltalálni a tökéletes állagot, amikor a hús szaftos, omlós: a legtöbben túlsütik vagy épp nem a megfelelő módon készítik, a végeredmény pedig tényleg száraz, unalmas és jellegtelen. Ahogy a rozé kacsamellnél, így a csirkemellnél is a kombinált sütés a tökéletes. Ez azt jelenti, hogy először serpenyőben kérget sütünk a húsra, utána pedig a sütőben néhány percig tovább sütjük: így lesz tökéletes.

Ha pedig nem csak szaftosan, de fűszeresen is szeretnénk, ez a parmezános-kakukkfüves változat az egyik legjobb választás. Salátával vagy párolt zöldségekkel a legfinomabb, szezonban érdemes egy kis spárgát készíteni hozzá.

Cookta - 2016.05.13.
Omlós @csirkemell fűszeres parmezánbundában

Forrás:
iStock

Csirkemell fűszeres parmezánbundában

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés: A csirkemellfiléket leöblítjük, leszárítjuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, kicsit összeforgatjuk, hogy mindenből mindenhova jusson. A reszelt parmezánt összekeverjük a zsemlemorzsával és a kakukkfűvel, és a csirkéket megforgatjuk a keverékben, kicsit rányomkodva a húsra.

Egy teflonos serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a csirkemellfilék mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, csipesszel megforgatva. Ekkor tepsibe áttesszük a húsokat, és 150 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Pont jól átsül, omlós, szaftos lesz – persze a bundának is köszönhetően!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.