Írd be, mit keresel:

Csokis „istenifinom” @chiapuding – egészséges reggeli vagy desszert

Nagyon egyszerű, finom, és nem utolsósorban egészséges reggeli vagy desszert a chiapuding, akár csokisan. Kicsit előre kell tervezni, de az elkészítés maga pár perc!

Az utóbbi időben nagyon sokat hallottam a chiamagról és egészséges hatásairól, ezért bekerült az állandó reggelijeim közé, viszont őszintén megvallva kicsit kezdtem unni a fahéjas-mézes változatot – mivel a magnak semmi íze nincs, és ez volt a legegyszerűbb módja az ízesítésnek.

Egyik reggel valami nagyon csokis dologra kiéhezve keltem fel, és akkor jött az ötlet, hogy most egy kicsit máshogy készítsem el a reggeli chiapudingomat. Így született meg a csokis „istenifinom” chiapuding, amit azóta többször is elkészítettem már.

Cookta - 2016.05.16.
Csokis „istenifinom” @chiapuding – egészséges reggeli vagy desszert

Forrás:
Sinkó Evelin

Csokis chiapuding

Hozzávalók:

  • 2 púpos evőkanál chiamag
  • 1 evőkanál (akár ezt is lehet púposan) cukrozatlan kakaópor
  • kb. 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál méz vagy más egészséges édesítő
  • friss gyümölcs – én epret vágtam apróra
  • kevés étcsoki

Elkészítés: A hozzávalókat jól keverjük el az epren és étcsokin kívül, majd minimum 25-30 percig hagyjuk állni az egészet, hiszen kb. ennyi idő után veszik fel a chiaszemek a folyadékot, utána lesz csak jó pudingos állaguk. Ezt követően ízlés szerint tegyünk hozzá gyümölcsöt (eper, banán, áfonya) és reszelt vagy apróra vágott étcsokit.

Ha nincs időtök a reggeli rohanásban várni, akkor este lefekvés előtt pillanatok alatt összekeverhetitek a hozzávalókat, és reggelre – tadam! – kész is a puding. Jó étvágyat. 🙂

A receptet és a fotót Sinkó Evelin küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Forrás:
Sinkó Evelin

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.