Nagyon egyszerű, finom, és nem utolsósorban egészséges reggeli vagy desszert a chiapuding, akár csokisan. Kicsit előre kell tervezni, de az elkészítés maga pár perc!
Az utóbbi időben nagyon sokat hallottam a chiamagról és egészséges hatásairól, ezért bekerült az állandó reggelijeim közé, viszont őszintén megvallva kicsit kezdtem unni a fahéjas-mézes változatot – mivel a magnak semmi íze nincs, és ez volt a legegyszerűbb módja az ízesítésnek.
Egyik reggel valami nagyon csokis dologra kiéhezve keltem fel, és akkor jött az ötlet, hogy most egy kicsit máshogy készítsem el a reggeli chiapudingomat. Így született meg a csokis „istenifinom” chiapuding, amit azóta többször is elkészítettem már.
Csokis chiapuding
Hozzávalók:
Elkészítés: A hozzávalókat jól keverjük el az epren és étcsokin kívül, majd minimum 25-30 percig hagyjuk állni az egészet, hiszen kb. ennyi idő után veszik fel a chiaszemek a folyadékot, utána lesz csak jó pudingos állaguk. Ezt követően ízlés szerint tegyünk hozzá gyümölcsöt (eper, banán, áfonya) és reszelt vagy apróra vágott étcsokit.
Ha nincs időtök a reggeli rohanásban várni, akkor este lefekvés előtt pillanatok alatt összekeverhetitek a hozzávalókat, és reggelre – tadam! – kész is a puding. Jó étvágyat. 🙂
A receptet és a fotót Sinkó Evelin küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>