Írd be, mit keresel:

Egy igazi ínyenc fogás az ázsiai konyha nagykövetétől

Az idei Gourmet Fesztivál színpadán mutatkozott be a magyar közönségnek az ázsiai konyha nagykövete, Ching He Huang, aki igazi sztárséf Londonban. Hitvallása: együnk egészségeset, ízleteset és egyszerűt! Receptet is mutatunk!

Ching Tajvanon nőtt fel, de fiatal kora óta Londonban él. Nagyszülei gazdálkodtak, és ez nagyban meghatározták azt a szemléletet, amit a sztárszakács a mai napig is követ. A farmjukon egészségeset, finomat és természetesen friss alapanyagokból készült ételeket evett, és szerinte rohanó világunkban ez egyre inkább hiányzik a modern konyhából is. Éppen ezért célja, hogy az ázsiai konyhát minél közelebb hozhassa az emberekhez, szeretné, ha nem idegenkednénk tőle.

Cookta - 2016.05.17.
Egy igazi ínyenc fogás az ázsiai konyha nagykövetétől

Forrás:
www.vous.hu

A fiatal, sugárzó Ching hat bestseller könyv szerzője, saját sorozata is van: a Lenyűgöző Ázsia. Mindemellett a Food Network tévécsatorna egyik legismertebb szakácsa, nem csoda, hogy rajongótábora rohamosan növekszik. Egy ázsiai fogást is készített, aminek a receptjét most megosztjuk – az alapanyagok különlegessége miatt egyszerűnek nem mondhatjuk, de mindenképpen érdemes elkészítenie mindenkinek, aki kedveli az ázsiai ízvilágot!

Chingről egy remek cikk is készült, itt olvashatjátok >>

Forrás:
www.vous.hu

Chengdu – kétszer főzött sertéshús savanyított uborkával és rizzsel

Hozzávalók:

A sertéshez:

  • 300 g zsíros sertés hasaalja, bőröstől
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 evőkanál Shaoxing rizsbor
  • 1 evőkanál chilis babpaszta
  • 1 evőkanál sárgababpaszta
  • 1 evőkanál erjesztett, sózott feketebab, összezúzva
  • 2 db újhagyma
  • 1 teáskanál sötét szójaszósz
  • 1 teáskanál világos szójaszósz
  • egy csipet cukor, só, őrölt fehérbors

A savanyú uborkához:

  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 csipet porcukor
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál chilis babpaszta
  • 1 teáskanál chiliolaj
  • 1 evőkanál pirított szezámolaj
  • 4 db kis uborka, hosszában félbevágva
  • 1 db chilipaprika, kimagozva, apróra vágva

Valamint:

  • 300 g jázminrizs, megpárolva

Elkészítés:

1. 7 dl hideg vizet beleöntünk egy lábasba, belehelyezzük a sertéshúst, majd 30 percig forraljuk, végül leszűrjük. Az előfőzött húst a hűtőbe tesszük egy órára, hogy veszítsen kicsit nedvességtartalmából.

2. Eközben elkészítjük a köretet. Egy tálban összekeverjük a fokhagymát, a cukrot, az ecetet, a chili- és szezámolajat. Az uborkát hagyjuk összeérni az ízekkel, majd hozzáadjuk a chilit.

3. Elővesszük a hűtött húst, majd félcentis csíkokra felszeleteljük. A wokot felmelegítjük, beleöntünk egy kis mogyoróolajat, majd beledobjuk a húst. Ahogy a hús elkezd pirulni, ráöntjük a rizsbort, és addig főzzük, amíg a hús bőre ropogós nem lesz.

4. Hozzáadagoljuk a chili- és sárgababpasztát, az erjesztett feketebabot és a hagymát, majd mindezt megpirítjuk.

5. Végezetül ráöntjük mindkét szójaszószt és a cukrot a húsra, megfűszerezzük, és a körettel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.