Az idei Gourmet Fesztivál színpadán mutatkozott be a magyar közönségnek az ázsiai konyha nagykövete, Ching He Huang, aki igazi sztárséf Londonban. Hitvallása: együnk egészségeset, ízleteset és egyszerűt! Receptet is mutatunk!
Ching Tajvanon nőtt fel, de fiatal kora óta Londonban él. Nagyszülei gazdálkodtak, és ez nagyban meghatározták azt a szemléletet, amit a sztárszakács a mai napig is követ. A farmjukon egészségeset, finomat és természetesen friss alapanyagokból készült ételeket evett, és szerinte rohanó világunkban ez egyre inkább hiányzik a modern konyhából is. Éppen ezért célja, hogy az ázsiai konyhát minél közelebb hozhassa az emberekhez, szeretné, ha nem idegenkednénk tőle.
A fiatal, sugárzó Ching hat bestseller könyv szerzője, saját sorozata is van: a Lenyűgöző Ázsia. Mindemellett a Food Network tévécsatorna egyik legismertebb szakácsa, nem csoda, hogy rajongótábora rohamosan növekszik. Egy ázsiai fogást is készített, aminek a receptjét most megosztjuk – az alapanyagok különlegessége miatt egyszerűnek nem mondhatjuk, de mindenképpen érdemes elkészítenie mindenkinek, aki kedveli az ázsiai ízvilágot!
Chingről egy remek cikk is készült, itt olvashatjátok >>
Chengdu – kétszer főzött sertéshús savanyított uborkával és rizzsel
Hozzávalók:
A sertéshez:
A savanyú uborkához:
Valamint:
Elkészítés:
1. 7 dl hideg vizet beleöntünk egy lábasba, belehelyezzük a sertéshúst, majd 30 percig forraljuk, végül leszűrjük. Az előfőzött húst a hűtőbe tesszük egy órára, hogy veszítsen kicsit nedvességtartalmából.
2. Eközben elkészítjük a köretet. Egy tálban összekeverjük a fokhagymát, a cukrot, az ecetet, a chili- és szezámolajat. Az uborkát hagyjuk összeérni az ízekkel, majd hozzáadjuk a chilit.
3. Elővesszük a hűtött húst, majd félcentis csíkokra felszeleteljük. A wokot felmelegítjük, beleöntünk egy kis mogyoróolajat, majd beledobjuk a húst. Ahogy a hús elkezd pirulni, ráöntjük a rizsbort, és addig főzzük, amíg a hús bőre ropogós nem lesz.
4. Hozzáadagoljuk a chili- és sárgababpasztát, az erjesztett feketebabot és a hagymát, majd mindezt megpirítjuk.
5. Végezetül ráöntjük mindkét szójaszószt és a cukrot a húsra, megfűszerezzük, és a körettel tálaljuk.