Írd be, mit keresel:

Hozzuk ki a lehető legtöbbet a szárított fűszerek ízéből

Ugyan mi inkább a friss fűszereket részesítjük előnyben, de sajnos nem mindig vannak kéznél, így valóban érdemes otthon tartani a száraz fajtákból is, habár ízük soha nem lesz még csak köszönőviszonyban sem a friss társaikéval.

A napokban már írtunk arról, hogyan, illetve miben érdemes tárolni a fűszereket, és ha már így is, úgy is szinte mindenki konyhájában megtalálhatóak, adunk néhány tippet arra is, hogyan tudjuk kisajtolni belőlük a lehető legtöbb aromát.

Cookta - 2016.05.17.
Hozzuk ki a lehető legtöbbet a szárított fűszerek ízéből

Forrás:
flickr – PROZak Greant

Mint már korábban említettük, tartsuk őket száraz, fénytől védett helyen, és 1-2 évnél tovább ne tartogassuk, mert ilyenkor már jócskán veszítenek ízükből.

Tippek:

Mielőtt a szárított zöldfűszereket az ételhez adnánk – oregánót, bazsalikomot, rozmaringot, és még sorolhatnánk –, mindig érdemes egy kicsit megtörni, illetve összemorzsolni őket a két tenyerünk között. Így felszabadíthatjuk a bennük lévő illóolajokat.

A nagyon karakteres fűszereknek, mint például a kömény, kurkuma, koriandermag és társai, nagyon jót tesz egy kis forróság, ezért mielőtt az ételhez adnánk, mindig melegítsük fel őket – alacsony lángon – egy száraz serpenyőben addig, amíg el nem kezdjük érezni az illatukat.

(Fotó: flickr – Jessica Spengler)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.