Írd be, mit keresel:

Meddig tarthatóak el a tejtermékek?

A válasz pofonegyszerű! Addig, amíg a lejárati dátumuk szól. De vajon tényleg ilyen egyértelmű? Nem feltétlenül, hiszen nem mindegy, hol tároljuk őket, nyitott vagy bontott csomagolásról – és eleve az adott élelmiszer melyik fajtájáról beszélünk. Sorozatunk első része következik, amelyben a tejtermékek lejárati idejét áruljuk el.

  • vaj: 1–3 hónap – tároljuk az eredeti csomagolásban vagy fedett dobozban, hogy ne vegye át más ételek ízét
  • joghurt: 7–14 nap
  • tejföl: 7–21 nap, felbontás után 7–10 nap

Cookta - 2016.05.17.
Meddig tarthatóak el a tejtermékek?

Forrás:
flickr – stu_spivack
  • sajt: kemény sajtok bontatlanul, például parmezán vagy cheddar: 6 hónap
  • brie és camembert, bontatlanul: 3–4 hét
  • túró, ricotta: 7–14 nap

Eredeti csomagolásban vagy dobozban tartsuk őket, így meghosszabbíthatjuk az élettartamukat.
És következzen most egy kakukktojás, ami tényleg az!

  • tojás: nyers tojás: 3–5 hét, kemény, főtt tojás: 1 hét

(Fotó: flickr – Grant)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.