Írd be, mit keresel:

Így tarthatjuk frissen a különböző „zöldeket”!

Ha nem tudnánk, hogyan kell tárolni a friss csokor petrezselymet, bazsalikomot, vagy hogy a hűtőszekrényben kell-e tárolni a zöldségeket, hogyan tartható el legtovább a spárga és a burgonya, na meg a fokhagyma, ezt a videót nekünk találták ki.

A rövid – pár perces – videóban minden tárolási javaslatot bemutatnak lépésről lépésre, így máskor nem lehet probléma abból, hogy a brokkolit a hűtő melyik részébe tegyük, vagy hogy a paradicsomnak hol lenne a megfelelő helye.

Cookta - 2016.05.18.
Így tarthatjuk frissen a különböző „zöldeket”!
  • Aminek semmi keresnivalója nincs a hűtőszekrényben, az a paradicsom, a spárga, a hagyma és az uborka.
  • A spárgát úgy tarthatjuk frissen, ha levágunk egy keveset a szárából, és egy pohár vízbe állítjuk, mint egy csokor virágot.
  • A bazsalikomot, a koriandert és a petrezselymet is tovább tarthatjuk frissen, ha levágunk a szárából, majd egy pohár vízbe állítjuk, a leveleire pedig egy zacskót húzunk. A bazsalikom kifejezetten a meleget kedveli, így azt érdemes a konyhapulton tartani, míg a petrezselymet és a koriandert a hűtőbe tenni, így akár 5 napig is frissek maradnak.
  • A hagymát – ha már felvágtuk – tartsuk a hűtőben.
  • A hagymát, a fokhagymát és a burgonyát tartsuk sötét helyen, illetve mindig szeparáljuk el őket egymástól, különben a krumpli hamarabb kicsírázik.
  • A zöldségek szeretik a párás levegőt, míg a gyümölcsök inkább a szárazabbat, ennek tükrében helyezzük el őket a hűtőszekrényben.

(Fotó: flickr – Michael Stern)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.