A sütésnél, főzésnél néha az apró fortélyokon múlik minden. De ha ezeket elsajátítjuk, nemcsak a saját dolgunkat könnyítjük meg, hanem az általunk készített ételekből is a lehető legtöbbet tudjuk majd kihozni – pont úgy, mint egy profi.
Az alábbi 15 pontot érdemes tehát nemcsak végigolvasni, de megjegyezni, és persze használni is a mindennapokban.
- Rizs főzése: 1:2 arányban, a rizs javára. Mindig csak elkészülése előtt keverjük meg egy villával.
- Minden tésztába, legyen az sült, főtt, kelt vagy bármilyen más házi készítésű, kell egy csipet só.
- Konzervbab helyett használjunk szárazbabot. Ennek sokkal jobb az íze és az állaga is, és még csak nem is akkora macera főzés előtt egy éjszakára beáztatni. Megéri!
- Steak: adjunk hozzá egy kevés olajat, majd süssük öntöttvas serpenyőben, és pár perccel az elkészülése előtt adjunk hozzá egy kis kocka vajat. Ettől szép, fényes mázat kap majd a hús, és nem utolsósorban szuper ízt.