A pizzánál csak egy jobb dolog van: a házi készítésű pizza. Mégis legtöbbször – ahelyett, hogy nekiállnánk otthon elkészíteni, inkább – rendelünk valahonnan.
Persze így jóval kevesebbet kell pepecselni a konyhában, mosogatni és még sorolhatnánk, de egyrészt még ezekkel együtt is nagyon megéri, másrészt nem feltétlenül kell vele olyan sokat bíbelődni, mint gondolnánk, hiszen a tésztáját még csak keleszteni sem kell feltétlenül.
Ez a recept most azoknak szól, akik éreznek hajlandóságot, hogy otthon készítsenek pizzát – vagy legalább ezt az említett kelesztés nélküli változatot.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze az alapanyagokat, adjunk hozzá egy csipet sót, majd gyúrjuk ki – körülbelül 8 percig – egy lisztezett felületen. (Ha a tésztát túl nedvesnek, illetve ragacsosnak találnánk, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.)
Nyújtsunk belőle egy 12 cm-es kört, majd tegyük át egy tepsibe.
Kenjük meg olívaolajjal, és pakoljuk meg kedvünk szerint különböző feltétekkel.
Végül 230 fokra előmelegített sütőben süssük 12 percig.
(Flickr – Thy Khue Ly)