Írd be, mit keresel:

Mi a teendő egy befejezetlen üveg borral?

És miért tesszük fel egyáltalán ezt a kérdést, miközben a válasz pofonegyszerű? Talán mert nem mindenkinek egyértelmű, hiszen van, hogy egy-egy jeles nap alkalmából koccintunk egy pohár – azaz legalább két pohár – borral, a többi pedig megmarad.

Ha száraz fehérborról beszélünk, könnyű dolgunk lesz, hiszen felhasználhatjuk rizottóhoz, borsodóhoz egy jó kis aranygaluskához vagy csúsztatott palacsintához. Ha száraz vörösborról van szó, akkor is számtalan lehetőségünk van: tehetjük például pörköltökbe, de akár pácoláshoz is felhasználhatjuk.

Azonban ha nem szeretnénk felhasználni a megmaradt bort a kinyitása utáni napokban, érdemes betárazni a maradékot jégkockatartókba, így ha máskor éppen főzni támadna kedvünk, és szükségünk lenne egy kevéske borra, mindig ott lesz a kezünk ügyében.

Ha a jövőben egy újabb friss üveg bort bontanánk, ami nem volt behűtve, akkor is nagyon jó szolgálatot fognak tenni ezek a kis borkockák, hiszen beledobva a poharunkba, az italunkat lehűti majd, de nem hígítja fel, ahogyan ezt egy sima jégkocka tenné.

Ha még ennél is jobb élményre vágynánk, öntsük a bort jégkockatartókba, dobjunk melléjük pár bogyós gyümölcsöt, majd dobjuk bele a poharunkba.

Cookta - 2016.05.20.
Mi a teendő egy befejezetlen üveg borral?

(Fotó: flickr – Quinn Dombrowski)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.