Írd be, mit keresel:

Hogy mi a tökéletes vodka-szóda receptje?

Adam Rapoport, a Bon appétit egyik szerkesztője most megadja nekünk a választ erre a kérdésre. Ha csak annyiban látnánk különbséget a vodka-szódák között, hogy ha más vodkából készülnek, kicsit eltérhet az ízük, nagyot tévedünk!

Ennél ugyanis sokkal több befolyásoló tényező lehet, ami miatt ez egyik ital jobb lesz a másiknál. Hogy tökéletes vodka-szódát tudjunk készíteni, a következő pontokat mindig tartsuk be:

Cookta - 2016.05.23.
Hogy mi a tökéletes vodka-szóda receptje?

Forrás:
flickr – Pommiebastards

A méret igenis számít!

Törekedjünk a megfelelő arányokra. Egy feles vodkához fél liter szóda túl nagy mennyiség, csak feleslegesen felhígítjuk, így teljesen elvesztjük a vodka ízét. Bőven elég belőle egy-két deci is.

Igyuk hidegen…

A poharat színültig töltsük meg – lehetőség szerint – nagy méretű jégkockákkal, majd erre öntsük a vodkát és a vizet, végül mehet bele a citrom is.

Nagyon hidegen!

Adam szerint a vodkát érdemes a fagyasztóban tartani, mert – állítása szerint – így sokkal buborékosabb marad a vodka-szódánk.

Használjunk citromot!

Nem citromlevet, hanem igazi szeletelt, friss citromot! Mielőtt beledobnánk a poharunkba egy szeletet belőle, kicsit nyomkodjuk meg, hogy kijöjjön a leve, és már kész is a tökéletes vodka-szóda.

(Via: bonappetit, fotó: flickr – Nicholas Erwin)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.