Adam Rapoport, a Bon appétit egyik szerkesztője most megadja nekünk a választ erre a kérdésre. Ha csak annyiban látnánk különbséget a vodka-szódák között, hogy ha más vodkából készülnek, kicsit eltérhet az ízük, nagyot tévedünk!
Ennél ugyanis sokkal több befolyásoló tényező lehet, ami miatt ez egyik ital jobb lesz a másiknál. Hogy tökéletes vodka-szódát tudjunk készíteni, a következő pontokat mindig tartsuk be:
A méret igenis számít!
Törekedjünk a megfelelő arányokra. Egy feles vodkához fél liter szóda túl nagy mennyiség, csak feleslegesen felhígítjuk, így teljesen elvesztjük a vodka ízét. Bőven elég belőle egy-két deci is.
Igyuk hidegen…
A poharat színültig töltsük meg – lehetőség szerint – nagy méretű jégkockákkal, majd erre öntsük a vodkát és a vizet, végül mehet bele a citrom is.
Nagyon hidegen!
Adam szerint a vodkát érdemes a fagyasztóban tartani, mert – állítása szerint – így sokkal buborékosabb marad a vodka-szódánk.
Használjunk citromot!
Nem citromlevet, hanem igazi szeletelt, friss citromot! Mielőtt beledobnánk a poharunkba egy szeletet belőle, kicsit nyomkodjuk meg, hogy kijöjjön a leve, és már kész is a tökéletes vodka-szóda.
(Via: bonappetit, fotó: flickr – Nicholas Erwin)