A forró csoki desszertnek is tökéletes, persze csak akkor, ha jó minőségű alapanyagokból készítjük, igazi csokival. Aki szereti az izgalmas ízeket, próbálja ki csilis-gyömbéres és gesztenyés-rumos változatban!
Percek alatt elkészül a forró csoki, és nemcsak télen, hanem bármikor tökéletes, például esti desszertnek, barátnős beszélgetésekhez. Ez most két felnőtt változat, aminek lehetetlen ellenállni!
Csilis-gyömbéres forró csoki
Hozzávalók:
A díszítéshez:
Elkészítés: A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a fűszereket, s ha teljesen sima, kevergetés mellett apránként hozzákeverjük a forró tejet és tejszínt.
Poharakba vagy bögrékbe öntjük, és tejszínhabbal díszítjük!
Gesztenyés-rumos forró csoki
Hozzávalók:
A díszítéshez:
Elkészítés: A tejet a csokival összemelegítjük, belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, kevergetve forráspontig hevítjük, de nem főzzük! A tűzről levéve hozzáadjuk a rumot.
Hőálló üvegpoharakba töltjük, tejszínhabbal díszítjük, és azonnal kínáljuk!
A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>